Politerno > Україна і світ > Зеленський перший у президентському рейтингу, до Ради проходять партії Смешка, Гройсмана та Ляшка

Зеленський перший у президентському рейтингу, до Ради проходять партії Смешка, Гройсмана та Ляшка

  • 8 Червня, 2021
  • 905 Переглядів
  • 0

Якби наприкінці травня проходив перший тур президентських виборів, то Володимир Зеленський отримав би 27,3% голосів, якби ж у цей час відбулися парламентські вибори, то у Верховну Раду могли б потрапити 7 партій.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного  27 травня – 1 червня.

Рейтинг кандидатів на виборах президента у першому турі, якби у виборах брали участь зазначені кандидати, виглядав би так:

  • Володимир Зеленський – 21,8% серед усіх респондентів, що становить 27,3% серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором

  • Петро Порошенко – 11,7% усіх респондентів і 14,6% тих, хто визначився з вибором;

  • Юлія Тимошенко – 9,5% усіх респондентів і 11,9% тих, хто визначився з вибором

  • Ігор Смешко – 7,6% і 9,5% відповідно

  • Юрій Бойко – 7,3% і 9,2% відповідно

Інші кандидати мають нижчу підтримку.

Окрім чотирьох основних партій, які, згідно з рейтингами, весь час проходять (“Слуга народу”, “Європейська солідарність”, ОПЗЖ, “Батьківщина”), набирають не менше 5% такі партії, як “Сила і честь” (серед усіх 6,9% і серед тих, хто визначився з вибором і голосуватиме 8%), “Українська стратегія Гройсмана” (5,1% і 5,8%) і РПЛ (4,4% і 5%).

Мінімально відстають від прохідного бар’єра партії “Наші” (4% і 4,6%) та “Партія Шарія” (3,9% і 4,5%).

Нагадаємо, понад 50% опитаних українців не підтримують балотування президента Володимира Зеленського на другий термін і лише 37% респондентів підтримують.

КМІС 27 травня – 1 червня опитав 2000 респондентів методом телефонних інтерв’ю із використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів з квотним відбором у всіх регіонах України, крім окупованих територій.

Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% – для показників, близьких до 10%, 1,1% – для показників, близьких до 5%.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE