Politerno > Україна і світ > Байден і Меркель провели переговори на полях саміту G7

Байден і Меркель провели переговори на полях саміту G7

  • 12 Червня, 2021
  • 701 Переглядів
  • 0

У суботу, 12 червня, президент Сполучених Штатів Джо Байден та канцлерка Німеччини Ангела Меркель провели переговори на полях саміту G7.

Про це йдеться у повідомленні президента Сполучених Штатів.

За словами Байдена, зараз зв’язки між США та Німеччиною міцніші, ніж будь-коли. Також він запросив Меркель відвідати Білий дім у липні.

“Сьогодні у мене була чудова зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Зв’язки між нашими двома країнами міцніші, ніж будь-коли – і я радий вітати її в Білому домі наступного місяця, щоб продовжити нашу роботу”, – зазначив Байден.

Як повідомив речник німецького уряду Штеффен Зайберт (Steffen Seibert) у соцмережі Twitter, зустріч відбулася між робочими засіданнями лідерів семи провідних демократій світу та ЄС.

За словами Меркель, атмосфера зустрічі була позначена “готовністю до співпраці” та “взаємними інтересами”. Дискусії під час розмови вона назвала хорошими та конструктивними. “Особливістю цього формату G7 є те, що тут панує дуже відверта і не така формальна атмосфера зустрічей”, – додала Меркель.

Як зазначила Меркель після зустрічі, головною темою розмови був прийдешній саміт Джо Байдена з російським президентом Володимиром Путіним, що відбудеться 16 червня у Женеві. За словами канцлерки, саміт обговорювали і за столом переговорів G7. Також лідери двох держав обговорили саміт НАТО, що відбудеться 14 червня, і ситуацію в Афганістані після виведення контингенту Альянсу.

Ще однією темою розмови був газопровід “Північний потік-2”, додала Меркель, констатувавши прогрес у цьому питанні. За її словами, вони з Бадейном єдині в думці, що “життєво важливо та неодмінно”, аби Україна й надалі брала участь у транзиті російського газу до Європи.

Раніше радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван анонсував, що делегація Сполучених Штатів на чолі з президентом Джо Байденом під час зустрічі з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель обговорить питання трубопроводу “Північний потік-2” і наслідків його будівництва.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE