Politerno > Україна і світ > Байден говорив Путіну про незмінну підтримку України і відповідь на кібератаки

Байден говорив Путіну про незмінну підтримку України і відповідь на кібератаки

  • 16 Червня, 2021
  • 816 Переглядів
  • 0

Сполучені Штати продовжать незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Про це повідомив Байден на пресконференції після зустрічі президентів у Женеві, інформує “Європейська правда“.

“Я заявив про непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України. Ми домовилися продовжувати дипломатичні зусилля у рамках Мінських домовленостей”, – заявив Джо Байден.

Щодо зустрічі в цілому Байден зазначив, що особиста зустріч з президентом РФ була важливою, щоб уникнути хибних інтерпретацій того, що саме він хотів донести до співрозмовника. 

Також він повідомив, що американська сторона не погрожувала військовою відповіддю на кібератаки. Але назвала перелік критичної інфраструктури, яка не повинна стати об’єктом таких атак.

За його словами, він сказав Путіну, що є певний перелік критично важливої інфраструктури, яка має бути “закритою для кібератак”. Він також назвав російському президенту 16 конкретних організацій.

“Він знає про це (про кіберпотенціал США і здатність реагувати, – ред.). Якщо росіяни дійсно порушать основні норми, ми відповімо”, – сказав президент США.

Крім того, Байден заперечливо відповів на питання, чи погрожував він військовою відповіддю на кібератаки.

“Ні, ми не говорили про військову відповідь”, – підкреслив він.

РФ і США детально обговорили подальші кроки в сфері стратегічної стабільності, запускають діалог щодо стратегічної стабільності.

“Ми маємо встановити спільні правила, за якими будемо рухатись вперед. Це не тільки для користі Росії та США, а для користі всьому світу”, – заявив Байден.

Наступні 6-12 місяців покажуть, чи вдалося РФ і США запустити стратегічний діалог, домовитися про обмін ув’язненими, повідомив президент США.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE