Politerno > Україна і світ > “Порошенко здав Маріуполь”: експрезидент подав позов проти Гордона. ДОКУМЕНТ

“Порошенко здав Маріуполь”: експрезидент подав позов проти Гордона. ДОКУМЕНТ

  • 18 Червня, 2021
  • 744 Переглядів
  • 0

Захист експрезидента Петра Порошенка подав до Шевченківського райсуду Києва позовну заяву проти журналіста Дмитра Гордона.

Адвокати Порошенка вимагать визнати поширену журналістом інформацію недостовірною, повідомляє пресслужба “Європейської солідарності” з посиланням на адвоката Іллю Новікова.

“Гордону пред’явлені вимоги про визнання поширеної ним інформації недостовірною. Звичайних в таких випадках додаткових вимог, щоб суд зобов’язав відповідача особисто спростувати наклепницькі твердження в ефірі того ж ЗМІ, в якому вони були зроблені, не заявлено.

Це пов’язано з тим, що вибачення Гордона не представляють інтересу для позивача і вже не можуть нічого змінити. Вимоги грошової компенсації моральної шкоди теж не заявлялися. Сам факт публічного спотворення обставин захоплення і звільнення Маріуполя в 2014 році має принципове значення для суспільства. Ми готові дати відповідачеві можливість зосередитися на поясненнях за основним питанням, не відволікаючись на обговорення суми відшкодування”, – зазначив юрист.

Нагадаємо, Гордон заявив, що “із задоволенням” судитиметься з експрезидентом та лідером “Європейської солідарності” Петром Порошенком через заяву про здачу Маріуполя у 2014 році.

7 травня в ефірі токшоу “Свобода слова” журналіст Дмитро Гордон заявив, що п’ятий Президент України Порошенко “вступив у злочинну змову з Путіним і наказав в рамках цієї злочинної угоди українській армії полишити Маріуполь.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE