Politerno > Україна і світ > РНБО ввела санкції проти причетних до розробки вірусу Petya і ще раз перевірить трьох “ворів у законі”

РНБО ввела санкції проти причетних до розробки вірусу Petya і ще раз перевірить трьох “ворів у законі”

  • 18 Червня, 2021
  • 627 Переглядів
  • 0

РНБО перевірить трьох кримінальних авторитетів, які скаржаться, що їх внесли в санкційний список до “злодіїв у законі” несправедливо.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу після засідання Ради нацбезпеки.

“МВС внесло на розгляд РНБО стосовно 12 осіб, які перебувають у статусі кримінальних авторитетів, лідерів злочинних угруповань. Після першого рішення РНБО було дуже багато звернень стосовно деяких осіб, які вважають, що потрапили до санкцій не зовсім коректно.

Тому сьогодні було дано доручення РНБО стосовно трьох осіб знайти додаткову перевірку наявності їх у санкційних списках із залученням СБУ, контррозвідки та відповідних органів.

Стосовно трьох осіб буде уточнення, на яких раніше наклали санкції”, – зазначив Данілов.

Рішенням Радбезу були застосовані санкції щодо 4 юридичних та 6 фізичних осіб, які афілійовані зі спецслужбами РФ – вони безпосередньо причетні до розробки компонентів вірусу Petya. Ці кіберзлочинці внесені до санкційного списку США за кібератаки на Сполучені Штати.

“Вони безпосередньо причетні до розробки компонентів вірусу Petya, вони здійснювали його модерацію, організовували кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури нашої країни.

Також було встановлено, що ці кіберзлочинці внесені до санкційного списку США і обвинувачуються правоохоронними органами США за здійснення кібератак”, – підкреслив Данілов.

При цьому, він не назвав прізвищ та компаній, проти яких ввели санкцій.

Данілов додав, що 21 червня 2018 рішення РНБО були введені персональні санкції на три роки. Днями санкції спливають, тому проти усіх фізичних та юридичних осіб санкції продовжені, окрім людей, які померли.

Нагадаємо, на засіданні РНБО 14 травня були запроваджені персональні санкції проти 557 “ворів у законі”.

18 червня Рада нацбезпеки і оборони запровадила персональні санкції проти олігархів Дмитра Фірташа і Павла Фукса.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE