Politerno > Україна і світ > Заява Данілов про те, що в Україні не залишилося жодного злодія в законі: чи так це насправді?

Заява Данілов про те, що в Україні не залишилося жодного злодія в законі: чи так це насправді?

  • 7 Червня, 2021
  • 1321 Переглядів
  • 0

У п’ятницю, 4 червня, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов заявив, що в Україні не залишилося жодного злодія в законі після введення проти них санкцій РНБО.

У своїй заяві Данилов не тільки сказав, що всі 34 українських злодія в законі зникли, а й навів статистику, згідно з якою з 111 вітчизняних кримінальних авторитетів в Україні залишилися лише 42. Мовляв, після введення санкцій РНБО більшість злодіїв в законі і кримінальних авторитетів були затримані з різних приводів. Решту ж нібито попросили на вихід – депортували або заборонили їм в’їзд в Україну. А дехто поїхав і сам.

Насправді це, м’яко кажучи, не так.

За інформацією джерел в поліції, в Україні як і раніше залишаються кілька дуже впливових злодіїв у законі.

У їх числі найстаріший і найвпливовіший український злодій в законі 66-річний Сергій Лисенко (він же Лєра Сумський)

Лера Сумський як і раніше живе в Україні – то в Києві, то в Сумах. За словами високопоставлених джерел в МВС, за рівнем впливу на кримінальний світ України він займає одне з перших місць. Саме Лері Сумському повністю підкоряються як мінімум близько 80 відсотків українських місць позбавлення волі – колоній і слідчих ізоляторів. І його слово там – закон. Він призначає в СІЗО і колоніях своїх смотрящих, і йому в общак перераховують відрахування усі в’язниці. Крім Харківській області, в якій всі в’язниці і СІЗО “червоні”, тобто не підкоряються “злодійській масті”.

Також в Україні залишається злодій в законі на прізвисько Шарік – 72 річний Валерій Шеремет.

Шеремет зараз живе в місті Південне Одеської області. У ЗМІ раніше була інформація, що він нібито відійшов від справ і здебільшого виконує функції третейського судді в кримінальному світі, але це не так.

У 2019 Шеремет був затриманий за підозрою в створенні злочинного угруповання, яке займалося викраденням автомашин, здирництвом, крадіжками в Херсонській, Миколаївській областях і навіть у Криму. Втім, тоді злодія в законі так і не засудили, так як слідство забуксувало через нестачу доказів: підозрювані всю провину брали на себе і відмовлялися давати свідчення на Шеремета.

Втім, навіть злодіїв в законі, які залишилися в Україні, відправлять до в’язниці або депортують, все одно лідери українського криміналітету не втратять реального впливу на процеси в країні.

Злодії в законі ще задовго до коронакризи навчилися керувати своїми кланами дистанційно. Варто згадати відомих злодіїв в законі Міндію Горадзе на прізвисько Міндія Кульгавий і покійного злодія Надіра Саліфова на прізвисько Лот Гулі. Обидва злодія, подовгу перебуваючи в тюрмах, дистанційно і успішно керували своїми кримінальними кланами на всій території колишнього СНД.

І тюрма не заважала їм навіть організовувати вбивства конкурентів за тисячі кілометрів від місця, де містилися авторитети.

До слова, кримінальною ситуацією в Одесі, як і раніше керує злодій в законі Антімос Кухілава на прізвисько Антік, або Дід. Хоча злодій в законі постійно живе у Туреччині, в Одесі мешкає його син Нарек Кухілава, якого батько призначив наглядачем за кримінальним бізнесом.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE