Politerno > Україна і світ > Розвідка США звинувачує Росію в акустичних атаках на Кубі в 2017 році – WP

Розвідка США звинувачує Росію в акустичних атаках на Кубі в 2017 році – WP

  • 28 Червня, 2021
  • 576 Переглядів
  • 0
Акустичні атаки

Розвідка США підозрює РФ в акустичних атаках на Кубі в 2017 році, через які у щонайменше 19 американських дипломатів проявилася низка загадкових симптомів.

Про це The Washington Post повідомив високопоставленний чиновник адміністрації.

 

“Куба заперечує відповідальність за невстановлені черепно-мозкові травми, причина яких до цих пір не встановлена. Після повідомлень про подібні випадки в Китаї, Росії і навіть в Штатах, співробітники американської розвідки тепер заявляють, що вони підозрюють, що в цьому винна Росія, можливо, за рахунок використання мікрохвиль або інших форм спрямованої енергії”, – зазначило джерело.

Повідомляється, що очікуються нові раунди розслідувань.

Довідково: У 2017 році Держдепартамент США заявив, що розглядає можливість закриття посольства на Кубі через загадкові симптоми, серед яких нудота, запаморочення і тимчасова втрата слуху або пам’яті, спостерігалися у 19 дипломатів із США.

Повідомлялося, що для спричинення симптомів використали “звукові атаки”.

Тодішній президент США Дональд Трамп заявив, що саме уряд Куби відповідальний за атаки.

Докладний медичний звіт про акустичні атаки з’явився в березні 2018 року.

У 2018 році американський вчений Алан Фрей, який довгий час працював консультантом низки федеральних органів влади, припустив, що мікрохвильові атаки на дипломатів США Куба організувала за участю Росії. Москва, на думку Фрея, зацікавлена в підриві кубинсько-американських відносин, які почали поліпшуватися.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE