Politerno > Україна і світ > Венедіктова призначила людину Медведчука главою департаменту, який розслідує його ж злочини

Венедіктова призначила людину Медведчука главою департаменту, який розслідує його ж злочини

  • 30 Червня, 2021
  • 598 Переглядів
  • 0

Керівником Департаменту нагляду у справах щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту став, Максим Якубовський замість Гюндуза Мамедова. 

Про це йдеться у змінах до наказу “Про розподіл обов’язків між керівництвом Офісу Генерального прокурора“.

Заступник генпрокурора Мамедов і надалі буде відповідати за Департамент захисту інтересів дітей та протидії насильству та взаємодію з Тренінговим центром прокурорів. 

Максим Якубовський раніше фігурував у журналістських розслідуваннях, зокрема щодо його сумнівних статків, які не відповідали доходам. 

Окрім того, у соцмережах є відео, де Якубовський виступає від організації “Український вибір” Віктора Медведчука. За інформацією журналістів, до роботи в прокуратурі Якубовський працював експертом Центру правових ініціатив “Правова держава”, який пов’язаний із Медведчуком.

Максим Якубовський у 2015-2017 роках очолював військову прокуратуру Південного регіону, а в 2017-му став заступником головного військового прокурора Генеральної прокуратури України.

Департамент нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту серед ряду злочинів розслідує й ті, що напряму стосуються Віктора Медведчука та організації “Український вибір”. Зокрема, прокурори цього департаменту розслідують злочини вчинені на Донбасі та в окупованому Криму. 

Нагадаємо, генпрокурорка Ірина Венедіктова вважає, що від окупованих районів Донецької та Луганської областей не варто відгороджуватися “стіною”, про референдум з приводу якої говорив президент України Володимир Зеленський.

24 червня прокурори і слідчі провели нові обшуки у справі про держзраду Віктора Медведчука. Обшуки провели у його тещі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE