Politerno > Україна і світ > “Як громадянка не готова ні від кого відгороджуватися”: Венедіктова проти ідеї Зеленського про “стіну” з ОРДЛО

“Як громадянка не готова ні від кого відгороджуватися”: Венедіктова проти ідеї Зеленського про “стіну” з ОРДЛО

  • 26 Червня, 2021
  • 483 Переглядів
  • 0

Генпрокурорка Ірина Венедіктова вважає, що від окупованих районів Донецької та Луганської областей не варто відгороджуватися “стіною”, про референдум з приводу якої говорив президент України Володимир Зеленський.

Про це вона заявила 25 червня в ефірі телеканалу “Україна 24”.

“Я можу сказати просто як громадянин. Мабуть, я як громадянин не готова ні від кого відгороджуватися стіною, якщо будуть голосувати на референдумі. Я не за прості рішення… Так, ми втратили сім років. Діти, які народилися сім років тому, вже ходять до школи у другий клас… Діти, яким було по сім років, зараз підлітки. Ми втратили багато чого ментально з нашими людьми, але ж це не означає, що ми маємо відмовлятися”, – сказала Венедіктова.

У грудні 2019 року Зеленський заявив, що його команда не буде чекати ще п’ять років, щоб урегулювати воєнний конфлікт на Донбасі. План Б з урегулювання ситуації на Донбасі – це “стіна”, яка означатиме, що на території ОРДЛО буде вже не Україна, а “щось інше”.

Слід зазначити, що в інтерв’ю “1+1”, яке вийшло 24 червня 2021 року, Зеленський заявив, що “стіна” – це повне розірвання відносин “в тому чи іншому вигляді”. Але якщо конфлікт не вдасться врегулювати з Росією, США, Німеччиною і Францією, то можливий повний розрив України з окупованим Донбасом. Але це рішення доведеться винести на референдум.

Нагадаємо, розслідуються 2 провадження щодо втручання Ірини Венедіктової у справу заступника керівника Офісу президента Олега Татарова.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE