Politerno > Україна і світ > ДБР повідомило, що Інтерпол розшукує Жеваго – у бізнесмена заперечують

ДБР повідомило, що Інтерпол розшукує Жеваго – у бізнесмена заперечують

  • 15 Липня, 2021
  • 667 Переглядів
  • 0

Екснардепа, співвласника гірничорудної компанії Ferrexpo і групи “Фінанси та Кредит” Костянтина Жеваго оголошено у міжнародний розшук. Пресслужба Жеваго запевняє, що це не відповідає дійсності.

Про це йдеться у повідомленні ДБР.

У ДБР нагадують, що 27 вересня 2019 року екснардепу заочно було повідомлено про підозру.

Він, за версією слідства, як колишній власник АТ “Банк “Фінанси та Кредит”, організував розтрату 113 млн доларів США цієї фінансової установи.

“Підконтрольна йому офшорна компанія відкрила кредитні лінії в іноземних банках, а його банк став поручителем. Після того, як офшорна компанія не виконала договірні зобов’язання, іноземні банки стягнули заставне майно поручителя, зокрема списали 113 млн доларів США з кореспондентських рахунків українського банку.

Після цього вказаний банк було визнано неплатоспроможним”, – повідомили у Бюро.

Пресслужба Жеваго заявила, що інформація про його оголошення в міжнародний розшук не відповідає дійсності. Представники екснардепа наразі не мають підтвердження від Інтерполу про розшук, а також зазначають, що на сайті організації теж немає таких даних.

Також у Жеваго заявили, що Інтерпол розглядає цю справу з жовтня минулого року, але остаточного рішення ще немає.

Нагадаємо, за часів президентства Порошенка слідчий суддя дозволив заочно заарештувати екс-нардепа Костянтина Жеваго, якого підозрювали в причетності до заволодіння 2,5 млрд грн банку “Фінанси і кредит”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE