Politerno > Україна і світ > Таліби готуються проголосити Ісламський емірат – в аеропорту Кабула скасували всі комерційні рейси, чутно постріли

Таліби готуються проголосити Ісламський емірат – в аеропорту Кабула скасували всі комерційні рейси, чутно постріли

  • 16 Серпня, 2021
  • 994 Переглядів
  • 0

Угрупування “Талібан” повідомило про захоплення президентського палацу в столиці Афганістану Кабулі.

Про це повідомляє Associated Press News.

“Талібан” наказав своїм бойовикам зайняти центр Кабула після того, як президент Афганістану Ашраф Гані поїхав з країни. Представник талібів заявив, що наказ був відданий для “запобігання мародерству після того, як поліція й офіційні особи втекли”.

Також таліби повідомили, що взяли під контроль президентський палац Афганістану.

Канал Al Jazeera показав ексклюзивні кадри, як таліби займають президентський палац. Представник талібів оголосив, що незабаром рух офіційно з президентського палацу в столиці Кабулі проголосить встановлення в країні Ісламського емірату Афганістан.

Як повідомило видання Reuters з посиланням на джерело в НАТО, в аеропорту столиці Афганістану Кабулі призупинено всі комерційні рейси.

За словами представника НАТО, усі комерційні рейси, які мали летіти з аеропорту Кабула, зупинені. Летовищем користуються лише військові літаки.

Один з очевидців розповів BBC News, що в аеропорту в неділю почався хаос, частина пасажирів тікала з аеропорту, інші бігли в бік посадочних гейтів. В кабінках паспортного контролю нікого не було, а турнікети на прохід люди зламали. Охоронці відкрили вогонь.

“Перевірки багажу теж не було, ми просто пройшли до Гейт і побачили, що великі скляні двері між воротами і літаками розбиті. Люди побігли в бік останнього літака (перший літак, який був нашим, вже полетів, заповнений чиновниками). Був ще один рейс, на який люди намагалися сісти. Почалася практично тиснява.

Ми повернулися і побачили безліч людей, що сидять під крилами літака в надії, що їм дістанеться місце. Люди були в шоці – бігали від одного літака до іншого і не знали, що робити.

Охорона аеропорту спочатку відлякувати людей пострілами в повітря. Через кілька хвилин на дорозі до аеропорту я побачив кілька поліцейських автомобілів, що стояли з відкритими дверима. Я все ще періодично чую постріли і звук вертольотів”.

 

Нагадаємо, в Афганістані таліби увійшли до столиці Кабулу.

Президент Афганістану Ашраф Гані в супроводі керівника своєї адміністрації і радника з нацбезпеки виїхав з країни і попрямував в Таджикистан.

Ашраф Гані заявив, що поїхав, аби запобігти кровопролиттю в Кабулі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE