Politerno > Україна і світ > Після відставки членів наглядової ради Нафтогазу Держдеп США закликав змінити главу НАК

Після відставки членів наглядової ради Нафтогазу Держдеп США закликав змінити главу НАК

  • 11 Вересня, 2021
  • 631 Переглядів
  • 0

Сполучені штати закликали Україну оновити склад наглядової ради і керівника “Нафтогазу”.

Про це на форумі YES 2021 повідомила заступник голови Держдепартаменту США Вікторія Нуланд. 

 

“Вчора і позавчора ми були дуже схвильовані корпоративним управлінням. Вчора ми говорили про нашу стурбованість кризою керівництва в Нафтогазі, включаючи те, що міжнародні спостерігачі подали у відставку. Ми закликаємо сторони прийти разом до оновлення складу наглядової ради, оновленню глави правління, і зробити це за принципами управління Організації економічного співробітництва та розвитку”, – заявила Нуланд.

Нуланд вважає, що впровадження корпоративного управління і наглядових рад в Україні була історією успіху.

Вона додала, що відсутність підтримки корпоративної структури та зміна відповідного законодавства шкодить Україні. Вона підкреслила, що “західні” стандарти управління важливі для залучення американських інвесторів.

Нагадаємо, НАК “Нафтогаз” та німецька RWE (Rheinisch-Westfälisches Elektrizitätswerk) уклали меморандум про співробітництво в секторі водневої економіки.

Наглядова рада “Нафтогазу України” встановила розмір премії для чотирьох членів правління за поточний рік – близько 126 млн грн.

З 9 серпня “Нафтогаз” пропонує клієнтам підключитися до нового тарифного плану “Комфортний сезон”, який передбачає можливість платити за газ рівними частинами щомісяця.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE