Politerno > Україна і світ > ВАКС таки заарештував Дубілета заочно

ВАКС таки заарештував Дубілета заочно

  • 22 Грудня, 2021
  • 583 Переглядів
  • 0

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою екскерівнику правління Приватбанку Олександру Дубілету.

Про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро.

Дубілет підозрюється у розтраті грошових коштів банку напередодні його націоналізації та у завданні банку збитків у сумі 314,9 млн доларів.

“Слідчий суддя ВАКС повністю задовольнив клопотання НАБУ і САП і 22 грудня 2021 року обрав колишньому голові “Приватбанку” запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Рішення про його арешт винесено без участі підозрюваного, оскільки вже понад півроку ця особа перебуває у міжнародному розшуку”, – повідомили в НАБУ.

Як відомо, наприкінці лютого колишньому голові правління “Приватбанку” Олександру Дубілету та ще двом ексвисокопосадовцям цього банку повідомили про підозри у розтраті чужого майна на суму 136 млн грн.

Дубілет перебуває в Ізраїлі. За словами ексголови Привату, він не переховується від слідства, натомість прибуття в Україну на сьогодні ставить під загрозу його життя.

Дубілет уточнив, що певні учасники “незаконної націоналізації “Приватбанку” могли б отримати користь, якби з ним щось сталося.

Слідство встановило, що у грудні 2016 року, за день до визнання “ПриватБанку” неплатоспроможним, банк на підставі неправдивих документів виплатив власним коштом понад 136,89 млн гривень на користь пов’язаної компанії “Інгосстрах”.

Крім того, напередодні націоналізації топпосадовці прийняли рішення про незаконне списання боргів іноземних компаній перед банком, замість цих товариств боржником визначили пов’язану з “Приватбанком” фірму Claresholm Marketing LTD. Збитки за цим епізодом перевищують 8,2 млрд грн

Ще у червні Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для ексголови правління “Приватбанку” Олександра Дубілета.

22 липня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду частково задовольнила скаргу захисників підозрюваного ексголови правління “Приватбанку” Олександра Дубілета, скасувавши його заочний арешт.

За словами директора НАБУ Артема Ситника, рішення Вищого антикорупційного суду про скасування заочного арешту ексглави “Приватбанку” Олександра Дубілета “болісно вдарило” по справі щодо установи.

У вересні Вищий антикорупційний суд закрив провадження у справі про обрання запобіжного заходу колишньому голові правління “Приватбанку” Олександру Дубілету.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE