Politerno > Україна і світ > ВАКС засудив до 5 років в’язниці колишнього топ-чиновника “Укргазвидобування”

ВАКС засудив до 5 років в’язниці колишнього топ-чиновника “Укргазвидобування”

  • 24 Грудня, 2021
  • 641 Переглядів
  • 0

Вищий антикорупційний суд присудив 5 років ув’язнення колишньому першому заступнику голови правління “Укргазвидобування” Олексію Тамразову за хабар у 100 тисяч доларів.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Facebook.

Вирок винесли у п’ятницю 24 грудня. Прокуратура не називає імені засудженого, але Українська правда дізналася зі своїх джерел, що йдеться про Тамразова.

Тамразова визнали винуватим у тому, що він надав прокурору Генпрокуратури хабар у розмірі 100 тисяч доларів за зайняття пасивної позиції під час розгляду у Печерському суді Києва клопотання про скасування арешту майна – 8 млн куб. м природного газу, а також за подальше незвернення з клопотанням про повторне накладення арешту на зазначене майно.

Також суд конфіскував вищезазначені 100 тисяч доларів.

Як пояснили в “Центрі протидії корупції”, Тамразов дава гроші прокурору Костянтину Кулику в обмін на зняття арешту з газу компанії “Фаворит Систем”. Цей газ був доказом у кримінальній справі щодо злочинної організації президента-втікача Віктора Януковича та олігарха Сергія Курченка.

За словами Кулика, у липні 2018 року Тамразов висловив готовність дати йому 200 тисяч доларів. У серпні 2018 року Тамразов в машині віддав Кулику 100 тисяч доларів. Решту мали передати після скасування арешту газу. Тамразова затримали на місці.

23 серпня 2018 року Печерський райсуд Києва відмовився заарештувати власника інтернет-видання “Інсайдер”, колишнього першого заступника голови правління “Укргазвидобування” Олексія Тамразова і обрав для нього запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 20 млн гривень. Прокурори готували клопотання про арешт Тамразова з можливістю внесення застави в 500 мільйонів гривень.

Генеральний прокурор Юрій Луценко запропонував угоду зі слідством Тамразову, якого 21 серпня вдруге затримала генпрокуратура.

Тамразов був першим заступником голови правління “Укргазвидобування”, яке входить у структуру “Нафтогазу”, у 2010-2014 роках. Також є власником видання Insider.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE