Politerno > Україна і світ > Туреччина заявляє про створення “операційного центру” для вивезення українського зерна

Туреччина заявляє про створення “операційного центру” для вивезення українського зерна

  • 27 Червня, 2022
  • 556 Переглядів
  • 0
Україна - Туреччина

В офісі президента Туреччини заявили про досягнення консенсусу щодо створення “операційного центру”, який займатиметься вивезенням зерна з України.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це в інтерв’ю італійській газеті Il Messagero заявив керівник управління з питань ЗМІ та комунікацій офісу президента Туреччини Фахреттін Алтун.

“Ми відігравали роль фасилітатора, і в результаті наших переговорів було досягнуто консенсусу щодо створення операційного центру у Стамбулі. Ми сподіваємось, що завантажені зерном судна вирушать якнайшвидше”, – сказав чиновник.

Він додав, що Туреччина приділяє велике значення безпечному виконанню цього процесу і запобіганню будь-яких інцидентів: “Маємо обережний оптимізм, що відчутні кроки в цьому питанні можуть бути вжиті скоро”.

Алтун також висловився щодо ролі Туреччини у війні між Росією та Україною: за його словами, Анкара прагне сприяти “справедливому миру” за будь-яких обставин, розкритикувавши неназвані країни, які нібито виступають за затяжну війну з метою виснажити РФ.

Радник Ердогана заявив, що Туреччина не буде приєднуватися до санкцій проти Москви, якщо їх не буде запроваджено на рівні ООН.

Як повідомлялося, 6 червня стало відомо, що Туреччина та Росія домовилися про забезпечення експорту українського зерна морським коридором з Одеського порту. Київ інформацію не коментує і до заяв ставиться скептично.

Нагадаємо, 27 червня окупанти нанесли кілька ракетних ударів по торговому центру в Кременчуку, є загиблі.

Також в цей день загарбники обстріляли Харків, поранено 15 людей, троє загиблих.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE