Politerno > Тернопільщина > Фірма Пуківського просила дозвіл на оренду резервуарів аеропорту – але згодом він домігся їхньої реалізації на аукціоні

Фірма Пуківського просила дозвіл на оренду резервуарів аеропорту – але згодом він домігся їхньої реалізації на аукціоні

  • 14 Червня, 2023
  • 2475 Переглядів
  • 0

Редакція Politerno отримала у своє розпорядження листа ПП «Дружба – нафтопродукт» до Тернопільської обласної ради, з якого випливає, що з початку 2022 року засновник цього підприємства та в.о. директора  Тернопільського ОКП «ФІРМА «ТЕРНОПІЛЬАВІА­АВТОТРАНС»» Артем Пуківський намагався отримати у своє розпорядження резервуари для зберігання паливно-мастильних матеріалів, які згодом все ж придбав на ініційованому ним же аукціоні.

У попередніх у матеріалах ми розповіли, що на аукціоні ПП «Дружба – нафтопродукт» придбало п’ять резервуарів по ціні 153 900.00 грн за штуку. Один резервуар за 115 000.00 грн придбало ФГ «Золотий жайвір», яке за всіма ознаками участь в аукціоні приймала як «спойлер» ПП «Дружба – нафтопродукт», адже його керівник і учасники аукціону Дацків Марія Михайлівна та Дацків Оксана Василівна – родичі.

Також ми зазначали, що аеропорт «Тернопіль» не мав права реалізовувати дані резервуари на аукціоні, так як це майно було частиною статутного капіталу підприємства, а тому для подальшої його реалізації Тернопільська обласна рада повинна була прийняти рішення про вилучення цього майна з статутного капіталу комунального підприємства «Фірма «Тернопільавіаавтотранс». Наскільки відомо, такого рішення сесія не приймала.

Також Концепцією цілісного майнового комплексу аеропорту «Тернопіль» передбачається в тому числі під № 7: реконструкція та повне відновлення існуючого складу паливно-мастильних матеріалів (ПММ) на території аеропорту «Тернопіль». І аж ніяк його розпродаж.

Для легалізації своїх намірів придбати резервуари Тернопільського обласного комунального підприємства «Фірма «Тернопільавіаавтотранс»», керівник цього ж підприємства Артем Пуківський надіслав листа обласній раді з проханням надати дозвіл на реалізацію резервуарів для зберігання нафтопродуктів та бензовозів на аукціоні у зв’язку з відсутністю необхідності їхнього подальшого зберігання. Тернопільська обласна рада схвалила звернення Пуківського, після чого Виконавча служба виступила організатором проведення аукціону.

За даними джерел Politerno у Виконавчій службі, Тернопільське обласне комунальне підприємство «ФІРМА «ТЕРНОПІЛЬАВІА­АВТОТРАНС»» надсилало листа до Тернопільської обласної ради щодо надання згоди на відчуження майна. Ми наводимо конкретні докази, що без погодження облради Виконавча служба не погодилася б на проведення аукціону щодо продажу майна аеропорту. Ми не вказали, яке саме управління обласної ради або ж постійна комісія давала дозвіл на продаж резервуарів – це питання повинні дослідити провоохоронні органи.

У той же час 14 червня на адресу Politerno надійшов лист від приватної особи, прізвище якої ми не називаємо, у якому було додано копію звернення ПП «Дружба – нафтопродукт» до Тернопільської обласної ради за лютий 2022 року щодо надання згоди на оренду резервуарів для зберігання пального.

У листі керівника підприємства зазначається, що «згадані резервуари» не були у використанні тривалий час», що є брехнею, адже у попередньому матеріалі ми розповіли про угоду від 10 вересня  2020 року між Тернопільським обласне комунальне підприємство «Фірма «Тернопільавіаавтотранс»» та ПП «Енергоконструкція» щодо оренди двох резервуарів, згідно якої за 16 місяців аеропорт отримав дохід у сумі 135 000 гривень.

Окремо нагадаємо,  що директор ГО «Аероклуб-Тернопіль» Артем Пуківський, який на місцевих виборах 2020 року балотувався від політичної партії «За майбутнє» за списком №63, округ 5 до Тернопільської обласної ради 7-го скликання, у 2021 році отримав дозвіл на розміщення злітно-посадкового майданчику для своєї організації на території аеропорту «Тернопіль».

Після згаданих виборів 2020 року Politerno писало, що під час зустрічі голови партії «За Майбутнє», давнього партнера одіозного олігарха Ігоря Коломойського Ігоря Палиці з сірим кардиналом партії «Свобода», правою рукою Олега Тягнибока і теж Ігорем – Кривецьким, відомим в політичних колах за прізвиськом «Пупс», було погоджено співпрацю «Свободи» та «За майбутнє» в обласних радах західних областей.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE