Politerno > Україна і світ > Cуддя ВАКС Ткаченко звільнив затриманого у справі щодо Коломойського фігуранта Лугового, – ЦПК

Cуддя ВАКС Ткаченко звільнив затриманого у справі щодо Коломойського фігуранта Лугового, – ЦПК

  • 10 Вересня, 2023
  • 425 Переглядів
  • 0

На фото – суддя ВАКС Олег Ткаченко

Суддя Вищого антикорупційного суду Олег Ткаченко звільнив Ярослава Лугового, одного із підозрюваних у справі про заволодіння 9,2 млрд грн ПриватБанку, в якій також фігурує олігарх Ігор Коломойський.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Борис Василенков просив суд призначити Луговому варту із 53,6 млн грн застави, повідмив Центр протидії корупції.

Луговий працював директором департаменту міжбанківського дилінгу ПриватБанку.

За даними слідства, він також одночасно був довіреним представником компанії Drovale Limited, пов’язаної з ПриватБанком, яка була задіяна у схемі, розповіли активісти.

“Мотиви невідомі, суддя їх не оголосив і повного тексту рішення теж ще не склав”, ‒ пише ЦПК.

Цей же суддя розглядатиме клопотання Національного антикорупційного бюро і САП про арешт активів Коломойського, розповіли.

“Підозрюємо, що це рішення – тактична підготовка для майбутньої відмови в арештах майна Коломойського”, ‒ заявив Центр протидії корупції.

Минулої п’ятниці НАБУ і САП наклали тимчасовий арешт на низку активів олігарха. “Далі арешт має накласти ВАКС”, ‒ пише ЦПК.

“Ціна питання висока, і вже очевидно, що на четвертому році діяльності, окремі судді ВАКС виявляють явну неспроможність виконувати свою роботу”, – додали у ЦПК.

Йдеться про частки в статутному капіталі юридичних осіб, що прямо чи опосередковано належать Коломойському, 307 юридичних осіб, в тому числі акціонерних товариств, розрахунковою вартістю понад 3 млрд грн. А також майже 1000 об’єктів нерухомого майна та понад 1600 транспортних засобів і суден, порахував ЦПК.

3 липня суддя ВАКС Олег Ткаченко повернув закордонний паспорт бізнесмену Борису Кауфману, якого НАБУ і САП підозрюють у створенні злочинної організації в Одесі. Решту обов’язків продовжили до 1 вересня.

Також Ткаченко відмовився покласти додаткові обов’язки на Одеського міського голову Геннадія Труханова та інших обвинувачених у “справі Краяну”. 

28 червня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Олег Ткаченко відмовився проводити трансляцію судового засідання з обрання запобіжного заходу першому заступнику голови Тернопільської обласної військової адміністрації Ігорю Дем’янчуку. 

Нагадаємо, у результаті нічної атаки “Шахедами” та роботи ППО падіння уламків ворожих дронів зафіксували у чотирьох районах Києва − пошкоджена квартира, машини, тролейбусні лінії електропередачі та дорожні знаки, горіла трава і шпали. у Київській області постраждали інфраструктурний об’єкт, школа, дитсадок, навчально-реабілітаційний центр та 8 житлових будинків.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE