Politerno > Україна і світ > Супутникові знімки демонструють підвищену активність на ядерних полігонах у Росії, Китаї та США, – CNN

Супутникові знімки демонструють підвищену активність на ядерних полігонах у Росії, Китаї та США, – CNN

  • 22 Вересня, 2023
  • 255 Переглядів
  • 0

Росія, США та Китай збільшили активність на своїх ядерних полігонах, тоді як напруженість у відносинах між трьома провідними ядерними державами досягла максимуму за останні десятиліття.

Про це свідчать супутникові знімки, отримані CNN.

Мова про китайський полігон у західному регіоні Сіньцзян, російський на архіпелазі в Північному льодовитому океані та американський у пустелі Невада.

На супутникових знімках, зроблених за останні три-п’ять років, видно нові тунелі під горами, нові дороги і сховища, а також збільшений потік автотранспорту, що в’їжджає і виїжджає з цих об’єктів.

“Росія, Китай та США витратили багато часу, зусиль та грошей не лише на модернізацію своїх ядерних арсеналів, а й на підготовку до можливого проведення випробувань”, — коментує полковник ВПС США у відставці Седрік Лейтон.

Минулого місяця генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш виступив із новим закликом до ключових країн ратифікувати міжнародний договір, який забороняє ядерні експерименти як у військових, так і мирних цілях.

“У всьому світі накопичено близько 13 тисяч одиниць ядерної зброї, країни працюють над підвищенням її точності, досяжності та руйнівної сили. Це рецепт знищення”, — сказав Гутерріш.

Білорусь, яка відіграла значну роль у російському повномасштабному вторгненні в Україну, також отримала від Росії тактичну ядерну зброю, про що у серпні заявив президент Алєксандр Лукашенко. Він додав, що Мінськ готовий застосувати її у разі “іноземної агресії”.

Нагадаємо, так званий “губернатор Севастополя” Михайло Развожаєв заявив про ракетний удар по штабу Чорноморського флоту вдень 22 вересня, до місця удару їде велика кількість швидких.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE