Politerno > Україна і світ > Дмитро Ярош: “Блокада вдарила по українському олігархату”

Дмитро Ярош: “Блокада вдарила по українському олігархату”

  • 14 Березня, 2017
  • 1629 Переглядів
  • 0

Українська влада повинна представити суспільству план розриву торговельних відносин із Росією та окупованими територіями.

Про це заявив народний депутат Дмитро Ярош в інтерв’ю Gazeta.ua.

“Ми із самого початку бойових дій послідовно виступали за повний розрив будь-яких економічних відносин не тільки з окупованими територіями, але й із Російською Федерацією як країною-агресором. Це абсолютно логічно, бо під час війни будь-яка торгівля нічим не виправдовується. Включно тим, що люди залишаться без тепла. Величезне недоопрацювання влади у тому, що вона цього не зробила і викликала таку хвилю акцій громадської непокори.

Ми допомагаємо блокувальникам і всім, хто потребує, медичним забезпеченням. Я дав команду нашим госпітальєрам, щоб за необхідності надавали допомогу незалежно від того, чи то людина, яка блокує залізничне чи автомобільне сполучення, чи нацгвардієць, чи поліцейський. Бо нас занадто багато ділять. Нам не можна допускати цього ділення. Треба шукати щось таке, що суспільство об’єднує. Інакше Росія нас роздавить, якщо кожен у свій куток щось тягнутиме. Тому морально ми підтримуємо блокувальників. Хоча сама методологія мені здається неправильною. Інакше все це треба було робити, з мінімальними втратами для держави та економіки. Хоча є один величезний плюс – удар по українському олігархату. Бо доки існують олігархи, доти українська держава українською по суті не буде”, – сказав нардеп.

“Щодо виходу з ситуації, тут простих рішень немає. Треба вести переговори. У жодному разі не можна використовувати силовий фактор для деблокування цих шляхів сполучення. Як тільки проллється хоч крапля крові, це може перерости в громадянський конфлікт. Має бути чіткий план, представлений суспільству, що є країна-агресор, зараз ми залежні в певних точках від Росії чи окупованих територій. Але ми плануємо цього тижня зробити таке, наступного – інше. Щоб люди розуміли, що ми йдемо до повної самостійності та незалежності від поставок того ж антрациту”, – зазначив Ярош.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE