Politerno > Україна і світ > Бліц-криг з призначенням кишенькового аудитора в НАБУ

Бліц-криг з призначенням кишенькового аудитора в НАБУ

  • 15 Березня, 2017
  • 1592 Переглядів
  • 0
braun

Антикорупційний комітет Ради повторно розглядає кандидатуру до складу комісії зовнішнього контролю з проведення аудиту ефективності діяльності НАБУ, зокрема не виключено, що розглядатимуть кандидатуру Найджела Брауна.

Про це йдеться в сюжеті “Схеми”.

Минулого місяця депутати не підтримали проект постанови №5571 про визначення кандидатури Роберта Сторча. Після чого Раді несподівано і в обхід комітету запропонували розглянути кандидатуру Найджела Брауна – його запропонував Ігор Гринів від імені фракцій БПП та “Народний фронт”.

Про цікаві факти з біографії Найджела Брауна “Схеми” вже розповідали.

Проте відповідну постанову депутати також не підтримали. Після цього депутати направили це питання на доопрацювання комітету, куди буквально днями увійшли 3 нових членів від БПП.

В свою чергу нардеп від БПП Сергій Лещенко, в сеебе на сторінці у Facebook зазначив:

“Бліц-криг з призначенням кишенькового аудитора НАБУ поки не вдається президенту. Антикорупційний комітет розійшовся через відсутність кворуму та правову невизначеність, як діяти в умовах неспинного бажання Банкової посадити в крісло аудитора свого Найджела Брауна. Але тиск адміністрації президента триває – питання можуть поставити в четвер у сесійній залі навіть попри відсутність рішення комітету. Тому готуємося продовжити боротьбу за незалежність НАБУ”, – написав депутат.

Раніше він написав дещо емоційніший пост:

“Те, що відбувається в Раді – це результат незнищенного бажання однієї людини утримати владу. Людини, яка обіцяла закінчити АТО і повернути курс до 10 гривень за долар, заманити іноземних інвесторів і оголосити нещадну боротьбу з корупцією, продати свій бізнес і привести Україну в Євросоюз.
У підсумку, країну хитає, а головну загрозу для влади складають антикорупційні органи, які вже йдуть по сліду високопоставлених подільників”, – заявив Лещенко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE