Politerno > Україна і світ > Польські протести проти українських заробітчан

Польські протести проти українських заробітчан

  • 19 Березня, 2017
  • 1650 Переглядів
  • 0

У Варшаві 18 березня перед будівлею Ради Міністрів Польщі пройшла акція протесту проти засилля мігрантів з України.

Представники «Національно-радикального табору» та «Всепольської молоді» протестували, зокрема, проти українізації польського ринку праці. Ситуацію бачило “Польське радіо“.

«З початку напруженої внутрішньої ситуації в Україні на польський ринок праці прийшли понад мільйон мігрантів з цієї країни. Проте, це лише офіційні дані, насправді, українців може бути набагато більше », – цитують польські ЗМІ радикалів.

За їх словами, через українців полякам урізують заробітну плату, в результаті чого поляки емігрують, щоб працевлаштувати громадян України.

Протестуючі заявили, що заробітчани залишають в країні тільки 33% зароблених грошей, інші пересилають додому.

[metaslider id=5345]

Учасники протесту заявили, що акція є висловом спротиву щодо східної іміграційної політики уряду Беати Шидло.

«На погляд ONR відбувається поступова українізація польського ринку праці», – заявив речник ONR Томаш Каліновський.

За його словами уряд створює умови, в яких працедавці можуть замінювати польських працівників українцями, які готові працювати за нищу винагороду. Внаслідок цього – переконував Каліновський – поляки виїжджають до праці на Захід, зокрема до Німеччини.

Активісти «Національно-радикального табору» наголошували, що маніфестація направлена проти діяльності уряду, і не є «направлена проти якогось конкретного народу».

У свою чергу речник «Всепольської молоді» Матеуш Плавський сказав, що «запрошування сюди українців є в інтересі чужих корпорацій, а не в інтересі польського народу». Плавський додав, що найближчим часом «Всепольська молодь» розпочне акцію стеження за «скандальними прикладами, пов’язаними з запрошенням та просуванням української меншини на ринку праці та у вишах» та оприлюднюватиме їх.

Учасники демонстрації тримали прапори «Національно-радикального табору» та «Всепольської молоді» з написами: «Імміграційна політика ПіС випихає поляків за кордон» та «Замість збільшити імміграцію, треба зменшити бюрократію». Маніфестанти вигукували лозунги: «PiS, PO одне лихо», «Гідна праця для поляка»

Перед Канцелярією прем’єра зібралася також контрманіфестація. Її учасники, які виступали з транспарантом «Моєю батьківщиною є – гуманність», вигукували: «Польща вільна від фашизму» та «Націоналізм не пройде». Обидві демонстрації розділяли поліцейські.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE