Politerno > Україна і світ > Українська діаспора в США вимагає від нового держсекретаря на шляху до Росії зазирнути і до Порошенка

Українська діаспора в США вимагає від нового держсекретаря на шляху до Росії зазирнути і до Порошенка

  • 24 Березня, 2017
  • 1591 Переглядів
  • 0

 

Український конгресовий комітет Америки звернувся до держсекретаря США Рекса Тіллерсона з проханням відвідати Україну під час запланованого на квітень європейського турне.

Про це повідомляє «Голос Америки».

У листі, адресованому американському держсекретареві, глава комітету Андрій Футей зазначив, що Державний департамент США нещодавно підтвердив незмінність політики Вашингтона, яка передбачає підтримку суверенітету і цілісності України, невизнання російського статусу Криму і стримування Росії.

«Ми закликаємо Вас підтримати ці слова діями, – йдеться в листі глави УККА. – Ми просимо Вас, пане Тіллерсон, відвідати Україну під час Вашого квітневого європейського турне».

Називаючи США «бастіоном демократії у вільному світі», Футей зазначив, що «Сполучені Штати повинні вдатися до рішучих дій для сприяння стабілізації транснаціональної і трансатлантичної безпеки, яка явно служить національним інтересам всіх американців».

«Ми твердо віримо, що такий візит буде свідчити про непохитну відданість США суверенітету і територіальної цілісності України і про підтримку стратегічних партнерів, які стали жертвами агресії з боку Росії, яка триває», – йдеться в листі.

Український конгресовий комітет Америки є найбільшим представництвом громади, яка налічує близько 1,5 млн американців українського походження в США.

Нагадаємо, в квітні держсекретар США Рекс Тілллерсон планує взяти участь у зустрічі G7 в Італії, а потім відправиться в Росію.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE