Politerno > Тернопільщина > Як Сергій Надал піклується про “зелені зони”

Як Сергій Надал піклується про “зелені зони”

  • 25 Березня, 2017
  • 1638 Переглядів
  • 0

З початку березня у Тернополі триває реконструкція входу в парк імені Тараса Шевченка (в районі пам’ятнику Степану Бандері). Відповідно до затвердженого проекту, після реконструкції площа зелених зон стане більшою на 670 кв. м.

Про це повідомляється на сайті Міської ради.

«Загалом у проекті передбачена заміна покриття, ремонт підпірної стінки, оновлення зовнішнього освітлення та фасаду будинку на вул. Грушевського, 9, влаштування перголи та ремонт тротуару навпроти парку, – розповідає міський голова Сергій Надал. – Також важливо, що на цій ділянці буде збільшено кількість зелених зон на 670 кв.м., облаштовано газонів з посівом трави на площі майже 1000 кв.м. та висаджено 29 нових дерев».

Як відомо, в Тернополі вже другий рік тривають суперечки щодо змін до Генплану. Як заявив депутат Міської ради Андрій Шкула, котрий їздив на підприємство “Дніпромісто” і фотографував початковий Генплан, деякі “зелені зони” перестали бути зеленими. Андрій Шкула та громадські активісти виступили за те, щоб в ситуації розібрались, виправили документ і вже тоді ставили його на голосування. Але влада міста вирішила йти своїм шляхом, 24 березня, на чотирнадцятій сесії Міської ради, 26 голосами депутатів було затверджено Генеральний план Тернополя. Прийняли основний містобудівний документ без врахування усіх пропозицій та зауважень депутатів і громадських активістів. Генплан прийняли таким як є, передбачили декілька десятків перспективних змін та звернулись до ДП “Діпромісто” для дострокового внесення цих змін.

Тож Сергій Надал не перестає дивувати громаду. В одних випадках “зелені зони” зникають з Генерального плані міста, на деяких з них вже й будівництва почались, а в інших – як у випадку з входом в Шевченківський парк – навпаки збільшують їх площі й облаштовують газони.

Надіємось, до змін ландшафту Сергій Віталійович, все ж, не дійде.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE