Politerno > Україна і світ > Китайські компанії активно порушують режим санкцій в Криму

Китайські компанії активно порушують режим санкцій в Криму

  • 26 Березня, 2017
  • 1291 Переглядів
  • 0

СБУ досі не завершила розслідування за фактом участі китайського судна в прокладці “енергомосту” до Криму.

Кітайські компанії (в тому числі – державні) негласно заходять на окупований Кримський півострів в якості інвесторів, надаючи окупантам послуги і поставляючи в Крим новітнє промислове обладнання. Про це в своїй статті для ZN.UA пише Валентина Самар.

За її словами, Херсонське управління СБУ досі не завершило досудове розслідування за фактом участі китайського судна JIAN JI 3001 в прокладанні т.зв. енергомоста в Крим через Керченську протоку. В даному розслідуванні, як вказує автор, немає підозрюваного, а володіє судном компанія Shanghai Foundation Engineering Group Co, Ltd яка так і не була внесена в український списку санкцій.

“На моє запитання” чому? “Один міністр із значенням відповів:” Ну це ж китайці! “, – Вказала Самар. За словами автора, ще одна китайська компанія – державна CNBM International, ще в 2013 інвестувала в сонячні проекти” Актив Солар ” братів Клюєвих, зараз є бенефіціаром декількох геліокомпаній в Криму, які отримали недавно майже мільярдне російське замовлення на виробництво електроенергії.

Третя китайська компанія, назва якої тримається в таємниці, поставила підприємству кримського “спікера”-зрадника Володимира Константинова найсучасне обладнання для Шархинського кар’єру і вже завершує його збірку.”… Йдуть процеси. Вони, можливо, не такі швидкі, як нам би хотілося, але вже такого страху, як раніше, у них (іноземних інвесторів. – Ред.) Немає “, – цитує Самар заяву Константинова з приводу іноземних інвестицій в Криму.

Як зазначає автор , кожен подібний інвестор працює на легітимізацію анексії Криму “. І в українській владі це розуміють, але біда в тому, що багато хто з тих, хто приймає рішення або впливає на процес, самі входять до складу ” інвесторів “окупантів. Тому, щоб до України простяглися руки допомоги, її влади треба гарненько помити свої “, – робить висновок Самар.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE