Politerno > Україна і світ > Нові затримання у Мінську на Жовтневій площі

Нові затримання у Мінську на Жовтневій площі

  • 26 Березня, 2017
  • 1495 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 26 березня в Мінську близько 100 людей вийшли на Жовтневу площу в знак підтримки затриманих вчора учасників Дня Волі. Протестувальники вимагають звільнення учасників Дня Волі. За подіями спостерігала “Наша Ніва”.

Зосереджені на площі бійці мінського ОМОН за допомогою гучномовців закликали маніфестантів розійтися, при цьому погрожували приміненням спецзасобів і фізичної сили. Дмитро Балаба, який є начальником мінського Омону, неодноразово наголошував: “Сьогоднішне зібрання поза законом”.

Через деякий час правоохоронці одержали наказ затримувати протестуючих всіх підряд. Невдоволених затримували по всій теріторіі Жовтневої площі. Влада заздалегідь розмістила в місцях скупчення людей десятки автозаків і автобуси ОМОН.

Згодом міліція одержала команду “затримувати всіх!”. Було затримано кілька десятків людей. Серед них – журналіст “Комсомольської правди в Білорусі” Роман Протасевич, правозахисниця Тетяна Ревяко  і керівник “Арт-сядзіби” Павло Білоус. Активісти уточнюють кількість та прізвища затриманих.

Пропонуємо переглянути стрім “Радіо Свабода” безпосередньо з місця подій:

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE