Politerno > Україна і світ > НАБУ: правоохоронці затримали поплічника Насірова

НАБУ: правоохоронці затримали поплічника Насірова

  • 30 Березня, 2017
  • 1565 Переглядів
  • 0

Правоохоронці затримали начальника департаменту погашення зобов’язань Державної фіскальної служби.

Про це, як передають “Українські новини“, повідомив журналістам у четвер спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

“Сьогодні прокурорами САП було погоджено підозру керівнику департаменту погашення зобов’язань ДФС України, і він був уже затриманий”, – заявив він.

Холодницький додав, що слідчі процедури тривають. “Зараз будемо визначатися з превентивним заходом та іншими процесуальними моментами”, – додав спецпрокурор.

Як проінформувала пізніше прес-служба НАБУ, за версією слідства, підозрюваний був співучасником злочинів, скоєних головою ДФС, внаслідок чого інтересам держави завдано збитків на суму 2,19 млрд грн.

“Саме зараз суд розглядає питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу”, – зазначено в повідомленні .
За даними НАБУ також вирішується питання про оголошення підозри й іншим працівникам ДФС України, в тому числі й територіальних підрозділів, які виконували незаконні вказівки голови ДФС.

Згідно з даними офіційного сайту ДФС, керівником департаменту погашення боргу є Володимир Костянтинович Новіков, який працює в центральному апараті ДФС з 2014 року.

В ніч на 8 березня Солом’янський райсуд Києва обрав  Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень. 17 березня Роман Насіров вийшов із СІЗО, так як його дружина внесла за нього заставу.

За даними САП, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ “Фірма “Хас”, ТОВ “Карпатнадраінвест”, ТОВ “Надра Геоцентр”. Державі було завдано збитків на суму близько 2 млрд. грн.

Раніше Насіров стверджував, що не має коштів для внесення 100 млн гривень для застави.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE