Politerno > Україна і світ > Суд зобов’язав націоналізувати ВАТ “Дніпроавіа”, яке належить Коломойському – Луценко

Суд зобов’язав націоналізувати ВАТ “Дніпроавіа”, яке належить Коломойському – Луценко

  • 30 Березня, 2017
  • 1917 Переглядів
  • 0

 94,5% акцій ВАТ “Авіаційна компанія “Дніпроавіа” зобов’язано списати на користь держави, таким було рішенням господарського суду за представництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Таку інформацію у себе на сторінці в Facebook оприлюднив генпрокурор Юрій Луценко.

“Сьогодні рішенням господарського суду за представництва Дніпропетровської обласної прокуратури 94,5% акцій ВАТ “Авіаційна компанія “Дніпроавіа” зобов’язано списати на користь держави”, – пише глава ГПУ.

Довідка:

Дніпроавіа — українська авіакомпанія, що базується в Дніпрі. Обслуговує регулярні внутрішні та міжнародні рейси, а також чартерні рейси. У 2014 році Авіарейси здійснюються в Батумі, Москва (Домодєдово), Дніпро, Дубай, Єреван, Баку, Івано-Франківськ, Стамбул, Київ, Тбілісі, Відень.

Історія

Авіакомпанія була створена в 1933 як Дніпропетровський Об’єднаний авіазагін в складі авіакомпанії Аерофлот. 22 червня 1996 авіакомпанія стала окремим підприємством, до складу якого також входив аеропорт Дніпропетровська. Авіакомпанія повністю належить Фонду Державного Майна України.

Дніпроавіа оголосила про збитки понад 6 млн дол. за 2006 рік, при цьому виручка збільшилася на 17 %, а перевезено було пасажирів на 54 % більше у порівнянні з попереднім роком. Авіакомпанія була вимушена припинити польоти в Німеччину в результаті протиріч, що виникли з німецькою владою з приводу відмови авіакомпанії Lufthansa в обслуговуванні в аеропорту Дніпропетровська (підконтрольного Дніпроавіа).

8 січня 2013 “Дніпроавіа”, слідом за авіакомпанією “АероСвіт” i “Донбасаеро”, які також входили до альянсу “Українська авіаційна група”, припинила виконання рейсів і продаж квитків на своєму веб-сайті. 16 січня компанія на своєму сайті повідомила про відновлення продаж квитків, а 7 лютого – про відновлення рейсів “Дніпроперовськ – Бориспіль” та “Бориспіль – Івано-Франківськ”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE