Politerno > Україна і світ > Кремль сподівається на проведення необхідного розслідування вбивства Вороненкова

Кремль сподівається на проведення необхідного розслідування вбивства Вороненкова

  • 1 Квітня, 2017
  • 1457 Переглядів
  • 0

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков висловив надію, що українська сторона зможе провести необхідне розслідування вбивства екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова.

Про це, як повідомляє “Газета.ru“, він заявив в інтерв’ю телеканалу ABC News, .

“Це жахлива трагедія, і ми насправді сподіваємося, що українська сторона зможе провести необхідне розслідування цього. Це справжня трагедія”, – заявив Пєсков.

За його словами, “людина, яка залишила батьківщину і вирішила переїхати до Києва, на жаль” опинилася в країні і в місті, де “все більше домінує роль націоналістичних і ультраелементів”.

“І дуже небезпечне середовище. І ми жаліємо його сім’ю, його дітей. І ми сподіваємося, що буде проведено необхідне розслідування”, – сдодав прес-секретар президента РФ.

Денис Вороненков переїхав із родиною із Росії до України й у грудні 2016 року і, з часом, отримав громадянство України. Він дав свідчення у справі проти екс-президента України Віктора Януковича про державну зраду.

У Росії Вороненкова, звинувачуючи в шахрайстві, оголосили у розшук. Захист колишнього депутата Держдуми за 10 днів до його вбивства повідомив правоохоронним органам Росії його адресу в Києві.

23 березня 2017 року Вороненкова застрелили у центрі Києва біля готелю “Прем’єр Палас”. Охоронець колишнього російського депутата, який також отримав поранення, встиг поранити нападника – і той згодом помер у лікарні.

За даними українських правоохоронців, Вороненкова застрелив 28-річний громадянин України Павло Паршов, який служив у Нацгвардії і виконував завдання російських спецслужб.

СБУ перевіряє, чи причетний вбивця Вороненкова до ФСБ.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE