Politerno > Україна і світ > Перед Верховною Радою почався молебень проти церковних реформ

Перед Верховною Радою почався молебень проти церковних реформ

  • 18 Травня, 2017
  • 1595 Переглядів
  • 0

У четвер, 18 травня, біля будівлі Верховної Ради України в Києві посилили охорону у зв’язку з проведенням молебню на площі Конституції.

Урядовий квартал охороняють співробітники Національної поліції спільно з бійцями Нацгвардії, а територію Маріїнського парку інспектує кінна поліція. Про це передає Страна.

Поблизу першого і другого під’їздів зосереджені сили правоохоронців у кількості 100 чоловік.

Перед будівлею зібралися віруючі різних єпархій, переважаюча більшість – представники Почаївської лаври.

Загальна кількість присутніх налічує понад тисячу осіб і люди продовжують прибувати.

Також на площі знаходяться багато народних депутатів, зокрема Юрій Бойко, Вадим Новінський, Сергій Дунаєв, Андрій Шипко.

Мета молебню – висловити незгоду з законопроектами №4511 “Про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, визнаною агресором” та №4128 “Про можливість змінювати підпорядкованість релігійної громади будь-якого центру”, які стоять на порядку денному парламенту на четвер для розгляду в першому читанні.

Віруючі стверджують, що не мають наміру розходитися до тих пір, поки не почують добрі звістки про те, що дані законопроекти зняті з порядку денного і розглянуті не будуть.

У свою чергу народний депутат з фракції “Блок Петра Порошенко” Олексій Гончаренко заявив, що парламент сьогодні не розглядатиме законопроекти, що стосуються церкви.

Нагадаємо, що 18 травня, у Верховній Раді України планується розгляд двох резонансних законопроектів. Один з них дає право органам влади узгоджувати призначення священнослужителів або зовсім оголосити релігійні організації поза законом, якщо вони співпрацюють зі “країною-агресором”.

І хоча в документі це ніяк не прописано, очевидно, що під зазначені умови потрапляє тільки Українська православна церква (Московського патріархату).

Відповідно до другого законопроекту фактично легалізується процедура, яку противники законопроекту вже назвали “церковним рейдерством”. Вводиться поняття “самоідентифікації” віруючих (а “самоідентифікуватися” може будь-яка людина), голосуванням яких можна визначати перехід храму від однієї конфесії до іншої.

В церковному середовищі зріє бунт проти нового закону про віросповідання. Його противники кажуть, що він відкриває дорогу до захоплень храмів і релігійної війні.

Прихильники ж заявляють про захист прав віруючих.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE