Politerno > Україна і світ > Путін готовий підтримати ідею охорони спостерігачів ОБСЄ оонівцями на всій території Донбасу

Путін готовий підтримати ідею охорони спостерігачів ОБСЄ оонівцями на всій території Донбасу

  • 11 Вересня, 2017
  • 1551 Переглядів
  • 0

Президент Росії Володимир Путін готовий врахувати в ініціативі про миротворців ООН на Донбасі їх право охороняти місію ОБСЄ не тільки на лінії зіткнення, але і в інших місцях.

Про це повідомила в понеділок прес-служба Кремля за підсумками телефонної розмови президента РФ та концлера Німеччини.

“Володимир Путін докладно зупинився на російській ініціативі про заснування місії ООН зі сприяння охороні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ). З урахуванням висловлених Ангелою Меркель міркувань російський лідер зазначив готовність доповнити пропоновані в російському проекті резолюції Ради Безпеки функції згаданої місії ООН”, – йдеться у повідомленні.

“Мається на увазі, що забезпечення охорони спостерігачів ОБСЄ оонівцями може здійснюватися не тільки на лінії зіткнення після розведення сил і засобів обох сторін, але і в інших місцях, де СММ ОБСЄ проводить свої інспекційні поїздки відповідно до мінського Комплексу заходів”, – повідомляють в Кремлі.

Як відомо, раніше Володимир Путін притримувався позиції, що миротворців варто залучити лише на лінії зіткнення на Донбасі і узгодити їх участь із бойовиками ОРДЛО.

Також стало відомо, що запропонований Росією проект резолюції щодо миротворчої місії ООН на Донбасі не знайшов підтримки серед членів Ради Безпеки ООН. Про це повідомив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

Читайте також: Що криється за підтримкою Путіним введення миротворців на Донбас – думки експертів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE