Politerno > Україна і світ > По Луценку і Матіосу відкрито дисциплінарні провадження за пости у Facebook

По Луценку і Матіосу відкрито дисциплінарні провадження за пости у Facebook

  • 14 Вересня, 2017
  • 1383 Переглядів
  • 0

Скаргу до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів на генерального прокурора Юрія Луценка і головного військового прокурора Анатолія Матіоса було подано через записи у Facebook, які, на думку авторів документа, порушують презумпцію невинуватості.

Автори скарги вважать, що Луценко і Матіос заради піару і лайків у соцмережах оприлюднювали матеріали слідства.

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів почала дисциплінарне провадження щодо генерального прокурора Юрія Луценка та його заступника, головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Про це свідчить рішення члена Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Анатолія Коваленко, датоване 7 серпня 2017 року, повідомляє “Українська правда“.

Видання опублікувало рішення комісії щодо Луценка. У документі йдеться, що скаргу на Луценка і Матіоса подало семеро громадян України.

“До завершення дисциплінарного провадження прокурор не може бути звільнений із посади у зв’язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням”, – ідеться в рішенні.

У самій скарзі йдеться про пости генпрокурора і головного військового прокурора у Facebook. На думку авторів звернення, сім записів Луценка лише в першому півріччі 2017 року порушили принцип презумпції невинуватості. Згадано і коментарі Матіоса.

“Публічні висловлювання генерального і головного військового прокурорів суперечать не лише Конституції України, вони також нівелюють гарантії, передбачені Конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод”, – ідеться у скарзі.

У Луценка у Facebook 127,5 тис. підписників, у Матіоса – 17,7 тис.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE