Politerno > Україна і світ > Небоженко: Депутати не думають про Україну та реформи. Вони бояться дати президенту останнє знаряддя – суди

Небоженко: Депутати не думають про Україну та реформи. Вони бояться дати президенту останнє знаряддя – суди

  • 1 Жовтня, 2017
  • 1695 Переглядів
  • 0

Депутати не відмовляться від голосування за судову реформу, але зроблять все, щоб закон не працював

Президент України Петро Порошенко робить так, щоб у судах були люди, які його влаштовують.

Про це виданню “Гордон” заявив політолог, директор соціологічної служби “Український барометр” Віктор Небоженко.

“Навряд чи судовий корпус України суттєво оновиться. Риба гниє з голови. Всі знають про політичну кон’юнктуру вищого суду країни – Конституційного. Відповідно, і Верховний, і Арбітражний та інші суди активно регулюються телефонним правом. Не забувайте, що сьогодні працівники судів і прокуратури одні з найбагатших верств населення, які вміють себе захищати. Зверніть увагу, вони ж не допустили люстрації у своїх лавах. А президент робить так, щоб в судах були люди, які його влаштовують”, – зазначив політолог.

На його думку, реальної судової реформи не відбудеться, оскільки депутати бояться, що суди стануть інструментом репресивної машини та почнуть діяти проти них.

“Народні депутати в розмовах не виступають проти президентського контролю над суддями, але де гарантія, що завтра союз керованого прокурора та суддів не повернеться проти них? Парламентарії не думають про Україну та реформи. Це не демократи та консерватори б’ються між собою за судову реформу. Це депутатський корпус будь-якої політичної орієнтації боїться дати в руки президенту останнє знаряддя – суди. Вже зараз під контролем у Петра Порошенка МВС і прокуратура. Залишився останній механізм для створення репресивної машини – контроль над судовою системою. І він цього успішно домагається”, – сказав Небоженко.

Політолог вважає, що депутати все ж таки проголосують за реформу, але внесуть поправки, які зроблять закон непрацездатним.

“Депутати не відмовляться від загального голосування щодо судової реформи, але зроблять все, щоб закон не працював. І буде ще гірше: закон є, а не функціонує, тому що в ньому закладено безліч суперечливих норм”, – наголосив експерт.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE