Politerno > Україна і світ > Корчак заробляє близько 100 тисяч гривень з преміями в 450%

Корчак заробляє близько 100 тисяч гривень з преміями в 450%

  • 19 Листопада, 2017
  • 1352 Переглядів
  • 0

У першому півріччі 2017 року середній розмір зарплати голови НАЗК Наталії Корчак склав 100,7 тис. грн. на місяць проти 143,6 тис. у минулому році.

Як інформує “Точно”, проект “Радіо Свобода”, про це йдеться у звіті Рахункової палати про результати аудиту Національного агентства з питань запобігання корупції від вересня 2017 року.

Середньомісячна зарплата заступника голови НАЗК цьогоріч склала 76,8 тис. грн, членів НАЗК – 69-76,4 тис. грн.

Відповідно до звіту, премії працівникам апарату НАЗК почали виплачуватися з червня 2016 року, їх розмір коливався залежно від посад працівників – від 25-200% посадового окладу у червні до 450% – у грудні 2016 року.

У липні 2016 року Корчак нарахували 165,5 тис. грн. премії. У середньому премія голови НАЗК становила 49,3 тисячі гривень на місяць.


Як повідомлялось, 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій.

Соломатіна заявила також, що члени НАЗК змушували представників департаменту фінансового контролю перевіряти тих, хто не мав підлягати перевірці.

Анна Соломатіна також заявила, що працівників агенства викликали в Адміністрацію президента для інструктажу щодо оприлюднення висновків перевірки декларацій.

Пізніше стало відомим ім’я куратора в АП, з яким НАЗК погоджувало перевірки декларацій.

Нардеп Мустафа Найєм підтвердив особу співробітника АП, який контролює перевірку декларацій в НАЗК

В Адміністрації президента заявили, що їхні співробітники не причетні до фальсифікацій перевірки електронних декларацій.

Втім, за даними УП, детективи уже встановили, що перший заступник керівника Головного департаменту стратегічного планування та оперативного забезпечення Адміністрації президента Олексій Горащенков давав вказівки працівникам НАЗК у WhatsApp.

Згодом у НАЗК повідомили, що агенція направить до суду позовну заяву з вимогою спростувати інформацію про можливі фальсифікації перевірок декларацій.

У НАБУ повідомили, що чекають на дозволи від САП на проведення слідчих дій у справі зловживань у НАЗК.

17 листопада, кримінальне провадження щодо керівництва НАЗК за фактами, оприлюдненими керівником одного із департаментів Нацагентства із запобігання корупції Ганною Соломатіною, забрали з НАБУ і передали в СБУ. Це зробили за рішенням генерального прокурора Юрія Луценко. Про це повідомив нардеп Мустафа Найєм на своїй сторінці у Facebook.

Пізніше генеральний прокурор Юрій Луценко прокоментував оприлюднену інформацію і заявив, що кримінальне провадження передали від НАЗК до СБУ для уникнення конфлікту інтересів у слідчих діях підлеглих.

За його словами, Соломатіна раніше заявила про маніпуляції з перевіркою у глави, одного з керівників НАБУ.

“Для уникнення конфлікту інтересів у слідчих діях підлеглих йому детективів САП звернулася до мене щодо зміни підслідності за СБУ. Я вважаю, що це правильно”, – зазначив Луценко.

Також він додав, що заяви Соломатіної “про її звернення до ГПУ не відповідають дійсності”.

На що нардеп Найєм відповів наступним коментарем: “У свідченнях Соломатіної також фігурує чинний співробітник СБУ і радник пані Корчак – Карпушин. Це не конфлікт інтересів?”.

18 листопада Ганна Соломатіна заявила, що позиватиметься до генпрокурора Юрія Луценка та САП, вимагаючи повернення справи про зловживання у Нацагентстві з запобігання корупції до НАБУ.

19 листопада Ганні Соломатіній надали охорону після того, як вона звернулася з відповідною заявою до Національного антикорупційного бюро України.

Читайте також: СоломатінаГейт. Що буде з НАЗК після звинувачень його керівництва у фальсифікаціях

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE