Politerno > Україна і світ > Екс-високопосадовець Пентагону: Соромно бачити, як СБУ та ГПУ зривають роботу НАБУ

Екс-високопосадовець Пентагону: Соромно бачити, як СБУ та ГПУ зривають роботу НАБУ

  • 6 Грудня, 2017
  • 1604 Переглядів
  • 0

Соромом назвав дії СБУ та ГПУ щодо НАБУ Майкл Карпентер, колишній заступник помічника глави Пентагону з питань України та Євразії в адміністрації Барака Обами, а нині директор аналітичного Центру Байдена при Пенсильванському університеті.

“Соромно бачити, як Генеральна прокуртаруа та СБУ намагаються зірвати таємні операції НАБУ”, – відзначив Карпентер на своїй сторінці у Twitter.

Заява Карпентера пролунала на фоні загострення протистояння між правоохоронними органами в Україні, які активно ставлять під сумнів юрисдикцію один одного у питанні розслідування справ пов’язаних із корупцією.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що окремі підрозділи НАБУ діють незаконно.

Як повідомлялось, генеральний прокурор України Юрій Луценко ввечері в неділю 3 грудня заявив, що всі агенти Національного антикорупційного бюро (НАБУ), які працюють під прикриттям, набрані з порушенням закону і використовують контрабандну техніку у своїй роботі. Натомість у НАБУ заяви Луценка назвали наступом на незалежність бюро.

“Заяви генерального прокурора України про нібито незаконність роботи окремих підрозділів Національного бюро не відповідають дійсності, а подекуди й суперечать здоровому глузду”, – заявили в НАБУ.

Читайте також: “ФБР було шоковане”. Ситник і Холодницький прокоментували з Вашингтона заяву Луценка (Відео)

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE