Politerno > Україна і світ > Євросоюз офіційно звинуватив ГПУ у підриві роботи НАБУ

Євросоюз офіційно звинуватив ГПУ у підриві роботи НАБУ

  • 6 Грудня, 2017
  • 1457 Переглядів
  • 0

Європейська служба зовнішніх дій у вівторок ввечері поширила  заяву за підписом речниці Майї Косьянчич щодо ситуації у сфері боротьби з корупцією в Україні.

Як передає ЄП, документ опублікований на офіційному сайті ЄСЗД,

 У заяві Євросоюз вперше чітко зайняв сторону НАБУ у конфлікті між українськими правоохоронними органами та поклав вину за загострення на Генеральну прокуратуру.

“Публічне розкриття розслідування фактів корупції з боку Генеральної прокуратури суттєво послаблює можливості Національного антикорупційного бюро проводити ефективні розслідування,  а також підриває віру людей у можливість ефективної протидії корупції”, – йдеться у заяві речниці ЄСЗД.

В Брюсселі нагадали, що боротьба з корупцією залишається “ключовим елементом розвитку відносин України та ЄС”, і наголосили, що від ефективності антикорупційної компоненти залежить успіх всіх інших реформ.

В Євросоюзу закликали українську владу  “посилити свої зусилля для того, щоб забезпечити незалежність, операційну спроможність  та ефективність антикорупційних інституцій”. “Роботу цих органів треба посилювати, на не підривати”, – дорікнули в ЄСЗД.

Як відомо, 29 листопада Державна міграційна служба повідомила, що агента НАБУ затримали під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС Діні Пімаховій.

Крім того, в середу ввечері у Національному антикорупційному бюро пройшли обшуки.

30 листопада НАБУ заявило, що його детектив не пропонував хабар, а проводив спецоперацію, в яку втрутилися Генеральна прокуратура та Служба безпеки України.

За твердженням НАБУ, ведучи прослуховування для бюро, СБУ “завербувала” підозрювану для тиску та кримінального переслідування працівників антикорупційного бюро.

Пімахова заперечує, що вимагала хабар у 30 тисяч за легалізацію іноземців. За словами чиновниці, її родич у Запоріжжі продавав мікроавтобус – а Сергій Титенков (він же Боярський) вийшов на неї, і вони затоваришували.

Пізніше НАБУ оприлюднило відео зірваної спецоперації в міграційній службі.

Також під НАБУ вчора ввечорі відбувся мітинг на підтримку антикорупційного відомства.

Також стало відомо, що Генпрокуратура провела обшуки в “агента Катерини” з НАБУ але згодом її відпустили.

Сьогодні під час брифінгу, Артем Ситник назвав головною метою СБУ і Генпрокуратури в скандальній справі із затриманням їх агента, зірвати не тільки конкретну операцію по Державній міграційній службі, а й всі операції під прикриттям НАБУ.  А також розповів кому належить майно агента “Катерини”.

з грудня Юрій Луценко зявив, що увесь штат агентів НАБУ станом на сьогоднішній день є поза законом, а під час роботи вони використовують контрабандну техніку.

Читайте також: “ФБР було шоковане”. Ситник і Холодницький прокоментували з Вашингтона заяву Луценка (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE