Politerno > Україна і світ > ГПУ не підозрює Саакашвілі у підготовці держперевороту

ГПУ не підозрює Саакашвілі у підготовці держперевороту

  • 14 Грудня, 2017
  • 1368 Переглядів
  • 0

Гепрокуратура не підозрює лідера “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі у підготовці державного перевороту, він підозрюється лише в сприянні членам злочинного угрупування Курченка-Януковича.

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає УНІАН.

 “Ми не підозрюємо Міхеіла Саакашвілі. Ми підозрюємо його праву руку Северіона Дангадзе у спробі перевороту та фінансуванні такої спроби. Самого Саакашвілі ми підозрюємо лише в сприянні членам злочинного угрупування Курченка-Януковича”, – пояснив Луценко.

“Слідство в цій справі веде СБУ. Тому слідчі служби прийшли затримати і направити до слідства. Фактично він відмовився, втікши з автомобіля. Після цього він переховувався в різних місцях і був затриманий, після оголошення в розшук співробітниками Національної поліції”, – додав генпрокурор.

12 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ готова пройти всі інстанції для оскарження судових рішень щодо політика Міхеіла Саакашвілі та ректора Петра Мельника, які вважає проявом демократії.

Як повідомлялось, Печерський райсуд Києва відпустив екс-президента Грузії лідера партії “Рух нових сил” Міхеіла Саакашвілі на час розслідування.

Також Луценко сказав, що у ході спецоперації ГПУ і СБУ прослуховували не лише олігарха-втікача Сергія Курченка, лідера “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі, його соратника Северіона Дангадзе, а й офіцера ФСБ Росії.

Саакашвілі звинувачують за ч.1 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних угруповань), а саме – отримання грошей від Сергія Курченка.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив на брифінгу, що Михайло Саакашвілі був затриманий за співпрацю із збіглим олігархом Сергієм Курченко. Нібито Курченко спонсорував останні акції протесту Міхо в Києві, на що виділив 500 тис. Доларів.

На оприлюднених плівках людина, яка нібито є соратником Саакашвілі розповідає людині, яка нібито є помічником олігарха-втікача Сергія Курченка, розповідає, що прибуття Саакашвілі в Україну і його перехід через кордон обійшовся у $300 тисяч.

Згодом Генеральна прокуратура оприлюднила запис начебто розмови екс-президента Грузії Міхаіла Саакашвілі і Сергія Курченка.

Читайте також: По кому дзвонить Цокол. Що означає рішення Печерського суду по Саакашвілі для Порошенка і України

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE