Politerno > Україна і світ > НАБУ з’ясовує звідки у Ляшка з’явилися 15 мільйонів і шикарний будинок поруч з Порошенком

НАБУ з’ясовує звідки у Ляшка з’явилися 15 мільйонів і шикарний будинок поруч з Порошенком

  • 19 Грудня, 2017
  • 1389 Переглядів
  • 0

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування за фактом можливого незаконного збагачення народного депутата, голови фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

Про це повідомляє портал АНТИКОР з посиланням на ЗМІ.

Ляшко нібито придбав майна на 15 мільйонів гривень, в той час як офіційно заробив за останні 4 роки трохи більше мільйона гривень.

Про це йдеться в рішенні одного з районних судів міста Києва.

За словами детектива, в 2017 році Ляшка купив будинок в Козині площею 357,1 кв. м за 11,2 млн грн, дві земельні ділянки, що прилягають до будинку, вартість яких – 3 млн грн і 812 тис. грн.

Загальна вартість придбаного майна склала 15 млн грн, в той час як нардеп протягом 2012-2016 років отримав дохід на суму 1,03 млн грн. Крім того, Ляшко в декларації за 2015 рік у розділі доходів вказав 2,25 млн грн, отримані за продаж автомобіля Mercedes S500L 4MATIC від якоїсь Вероніки В’юн, яка, як виявилося, балотувалася до Верховної Ради за списком “радикалів” під №140.

За інформацією детектива НАБУ, автомобіль дійсно був перереєстрований Ляшком на В’юн, однак під час допиту вона спростувала факти придбання у лідера “радикалів” автомобіля і передачі йому грошей, а також отримання будь-яких документів на автомобіль.

У свою чергу Ляшко підтвердив, що отримав зазначені гроші за продаж авто. За версією слідства, зазначені факти можуть свідчити про незаконність отримання зазначених грошей.

Читайте також: Нове “Межигір’я” для Ляшка і його депутатів (Відео)

Як повідомлялось, Генеральна прокуратура за результатами позапланової податкової перевірки не встановила фактів умисного ухилення від сплати податків у діях ряду народних депутатів України.

Зазначається, що  за результатами податкового аудиту не встановлено фактів умисного ухилення від сплати податків в діях лідера “Радикальної партії” Олега Ляшка, співголови депутатської групи “Партія Відродження”  Віталія Хомутинніка, депутата “Партії Відродження” Станіслава Березкіна депутата від групи “Воля народу”  Володимира Бандурова, депутата від “Обєднання “Самопоміч” Андрія Журжія та депутата від фракції “БПП” Олександра Урбанського.

Як повідомлялося, що лідер “Радикальної партії”, нардеп Олег Ляшко задекларував виграш в Українській національній лотереї загальною сумою в 571,045 гривень.

В НАЗК заявили, що перевірять лотерейний виграш Ляшка наступного року, під час перевірки декларацій за 2017 рік.

Лотерею, в якій три рази поспіль виграв Ляшко, пов’язують з соратниками Порошенка.

В 2016 році нардеп задекларував сотні тисяч доларів, квартири, машини та офіс.

Крім того повідомлялося, що Ляшко із цивільною дружиною Росітою Сайранен за останній рік придбали нерухомості приблизно на 20 мільйонів гривень.

Також відомо, що у головному підрозділі детективів Національного антикорупційного бюро, в ході досудового розслідування у кримінальній справі, встановлено факти незаконного збагачення лідера Радикальної партії, народного депутата Олега Ляшко.

Народний депутат від БПП Сергій Каплін опублікував в соцмережах доказ того, що лідер “Радикальної партії” Олег Ляшко збрехав про виграш в лотерею більш ніж 500 тисяч грн.

Колишня співробітниця НАЗК Ганна Соломатіна заявила, що декларацію Олега Ляшка так ніхто і не перевіряв.

14 грудня, стало відомо, що Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до електронних декларацій для співробітників Національного антикорупційного бюро.

Читайте також: Суд за “тарифним позовом” Тимошенко проти уряду знову зірвано через відсутність Ляшка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE