Politerno > Україна і світ > Експертиза підтвердила, що на плівках голоси Саакашвілі і Курченка – захист Міхо відкидає звинувачення (Відео)

Експертиза підтвердила, що на плівках голоси Саакашвілі і Курченка – захист Міхо відкидає звинувачення (Відео)

  • 29 Грудня, 2017
  • 1462 Переглядів
  • 0

Експертиза науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ підтверджує аутентичність голосів на зафіксованих розмовах між Міхеілом Саакашвілі та Сергієм Курченком.

Про це заявляє прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

“Слова та фрази, які їм належать, персоніфіковані у протоколі за результатами проведення негласного розшукового заходу”, – зазначає вона.

За  словами Сарган, “на теперішній час близько 15 осіб, які сприяють українським правоохоронним органам у документуванні кримінальних правопорушень М. Саакашвілі, С. Курченка, О. Динника, С. Дангадзе, допитані як свідки та перебувають під захистом держави”.

Як відомо, експерти заявляли, що перша експертиза записів розмов Саакашвілі з Курченком – це є поєднання елементів різних розмов.

5 грудня ГПУ оприлюднила запис начебто розмови екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі і олігарха-втікача Сергія Курченка, на якому вони нібито домовляються про співпрацю.

4 грудня правоохоронці арештували одного з лідерів “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі, керівника Київського обласного осередку “РНС” Северіона Дангадзе.

Прокуратура стверджує, що він “за узгодженням з самим Саакашвілі, звернувся через довірену особу до Курченка, що переховується від правоохоронців у Москві, з пропозицією фінансування діяльності Саакашвілі в обмін на інтереси членів злочинного угрупування”.

Читайте тапкож: “Новорічний опціон” для Саакашвілі. Влада намагається позбутися Міхо за сценарієм Корбана

Експертизу голосів екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі та олігарха-втікача Сергія Курченка, зафіксованих на аудіозаписах українськими правоохоронцями, було підтасовано.

Про це пише “Інтерфакс-Україна” із посиланням на адвоката Саакашвілі Руслана Чорнолуцького.

“Саакашвілі ніколи з Курченком не знайомився і не розмовляв, наша позиція тут зрозуміла. Ми вважаємо, що всі плівки, всі голоси сфальсифіковані, і, ясна річ, що державний інститут експертиз, підвідомчий СБУ, іншої експертизи, як підтвердити сфабриковані голоси, і не міг зробити”, – сказав він.

Юрист також не розуміє, яким чином прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган може публікувати цю інформацію, оскільки це матеріали, які належать до досудового слідства.

“І доступ у неї до них навіть, незважаючи на посаду прес-секретаря генпрокурора, навряд чи є. Тому потрібно ще розібратися, яким чином у неї в принципі є інформація про якісь експертизи”, – зазначив він.

Як повідомлялось, 26 липня політики від Радикальної партії заявили про те, що екс-президента Грузії і колишнього голову Одеської ОДА позбавили громадянства України.

У державній міграційній службі України підтвердили позбавлення Саакашвілі громадянства, однак у Порошенка підтвердили це лише у четвер вранці.

Сам Саакашвілі напередодні полетів до США, звідки він заявив, що буде домагатися повернення в Україну.

10 вересня Михайло Саакашвілі за допомогою своїх прихильників прорвався на територію України.

Співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою затримали екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

На вулиці Трьохсвятительській в Києві, де стоїть заблокований автомобіль із затриманим Михайлом Саакашвілі, його прихильники почали зводитити барикади зі сміттєвих баків, гілок, дощок та інших підручних матеріалів.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив на брифінгу 5 грудня, що Михайло Саакашвілі був затриманий за співпрацю із збіглим олігархом Сергієм Курченко. Нібито Курченко спонсорував останні акції протесту Міхо в Києві, на що виділив 500 тис. Доларів.

На оприлюднених плівках людина, яка нібито є соратником Саакашвілі розповідає людині, яка нібито є помічником олігарха-втікача Сергія Курченка, розповідає, що прибуття Саакашвілі в Україну і його перехід через кордон обійшовся у $300 тисяч.

Також Луценко сказав, що у ході спецоперації ГПУ і СБУ прослуховували не лише олігарха-втікача Сергія Курченка, лідера “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі, його соратника Северіона Дангадзе, а й офіцера ФСБ Росії.

Згодом Генеральна прокуратура оприлюднила запис начебто розмови екс-президента Грузії Міхаіла Саакашвілі і Сергія Курченка.

12 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ готова пройти всі інстанції для оскарження судових рішень щодо політика Міхеіла Саакашвілі та ректора Петра Мельника, які вважає проявом демократії.

Читайте також: Що спільного між справою Саакашвілі і “мільярдом Януковича”. Як вербували людей Курченка і “підкопувались” до Міхо

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE