Politerno > Україна і світ > “Де ходять строєм свободи не буде” – у Києві протестували проти “Нацдружин”

“Де ходять строєм свободи не буде” – у Києві протестували проти “Нацдружин”

  • 4 Лютого, 2018
  • 1381 Переглядів
  • 0

У Києві на Подолі біля Контрактової площі зібралися кілька десятків людей, які виступають проти заснування та діяльності “Нацдружин”.

Як повідомляє кореспондент УП з місця події, участь у імпровізованому мітингу беруть від 20 до 30 осіб.

Учасники акції – кияни, які зібралися на заклик провести мітинг, розповсюджений у соцмережах. Серед них – переважно молоді люди, студенти, художники, IT-шники і інші.

За словами протестуючих, за порядком у країні має стежити поліція, а “Нацдружини” для цього не потрібні.

Серед лозунгів, які учасники акції проголошують – “Не хочемо ніяких нацдружин”, “Там, де ходять строєм, свободи не буде”, “Тітушкуваті нацдружини не потрібні”, і т.і.

Згодом учасники акції рушили пішохідною частиною вул. Сагайдачного під барабани, скандуючи “Нас не треба захищати”.

Як відомо, 29 січня у Києві партія “Національний корпус” Андрія Білецькогопровела присягу представників “Національних дружин”. За словами речника “Нацкорпусу” Романа Чернишова, дружини діють в Україні уже рік, проте 600 учасників прийняли присягу вперше.

У свою чергу в МВС заявили, що законодавство України передбачає реєстрацію громадських організацій, які здійснюють допомогу правоохоронним органам в охороні громадського правопорядку та державного кордону, але такі дії мають бути скоординованими із правоохоронцями.

Більше на тему “нацдружин” читайте у наших матеріалах: “Нацдружини” Білецького – сигнал Порошенкові і відповідь Волкеру” та “Демонстрація сили” з Аваковим або без нього. Куди йдуть маршем Національні дружини”

Як повідомлялось, сьогодні у Києві пройшов марш прихильників Саакашвілі – на віче зачитали резолюцію щодо імпічменту Порошенка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE