Politerno > Україна і світ > Ситник назвав топ-5 країн, де залишили свій слід українські корупціонери

Ситник назвав топ-5 країн, де залишили свій слід українські корупціонери

  • 8 Лютого, 2018
  • 1317 Переглядів
  • 0

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що бюро найчастіше зверталася до Латвії, Австрії, Великої Британії, Швейцарії та Республіку Кіпр про надання міжнародної правової допомоги.

Про це повідомляє “112 Україна”.

“Латвія, Кіпр, Австрія, Великобританія і Швейцарія – це ті топ-5 країн, де залишили свій слід українські корупціонери, і в компетентні органи цих держав НАБУ зверталося найчастіше”, – заявив він під час звіту за друге півріччя 2017 року.

За словами Ситника, рекордсменом за кількістю запитів в інші країни, стала справа щодо заволодіння коштами ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат”.

Всього по цій справі було направлено 53 запити.

Як відомо, 20 квітня детективи НАБУ затримали колишнього народного депутата Миколу Мартиненка, якого підозрюють у розтраті коштів держпідприємства “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” (“СхідГЗК”). За даними САП, з 2013-го до 2016 року злочинна організація, в яку нібито входив Мартиненко, завдала бюджету 17,28 млн доларів збитку.

САП просила суд встановити заставу в розмірі 300 млн гривень, однак 17 народних депутатів і міністрів взяли його на поруки. У разі доведення провини йому загрожує від 8 до 12 років в’язниці.

За підсумками засідання, яке тривало два дні, суд обрав екс-нардепу запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

12 квітня, Апеляційний суд Києва залишив без змін попереднє рішення суду щодо взяття екс-нардепа Миколи Мартиненка на поруки народними депутатами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE