Politerno > Україна і світ > Тимошенко пішла у наступ – “Батьківщина” надасть НАБУ докази злочинів Гонтаревої

Тимошенко пішла у наступ – “Батьківщина” надасть НАБУ докази злочинів Гонтаревої

  • 3 Квітня, 2018
  • 2170 Переглядів
  • 0

Фракція партії «Батьківщина» у Верховній Раді подасть в Національне антикорупційне бюро України заяву про злочини щодо корупційної діяльності Валерії Гонтаревої на посаді глави НБУ, до якої також причетний президент України Петро Порошенко.

Про це учора заявила Юлія Тимошенко на брифінгу після Погоджувальної ради керівників фракцій і голів парламентських комітетів.

«Ми передамо в НАБУ заяву про злочини, що здійснювалися Валерією Гонтаревої і компанією ICU, яка контролюється президентом України і президентським банком», – сказала вона.

За словами політика, відповідну заяву про злочин буде містити системний виклад всіх фактів, які будуть свідчити про те, що Валерія Гонтарєва на посаді глави НБУ здійснювала корупційні оборудки.

«Ми зібрали всі докази, показання та розслідування, які здійснювалися в рамках корумпованої діяльності НБУ, і яка призвела до падіння курсу гривні і до вимивання фінансових ресурсів з реального сектора економіки», – підкреслила вона.

Тимошенко повідомила також, що для НАБУ таке розслідування стане «маркером і лакмусовим папірцем», а тому відповідне відомство зобов’язане належно відреагувати на таку заяву.

«Хочемо публічно передати заяву про злочин і подивитися, як НАБУ на це зреагує», – підкреслила вона.

Крім того, Тимошенко запевняє, що нинішня влада почала процес фактичної приватизації банків «Ощадбанк» і АТ «Укрексімбанк» на користь президента України Петра Порошенка і його оточення, тому український парламент повинен вжити всіх можливих заходів, щоб зупинити цю корупційну оборудку, пов’язану з державними банками України.

«Зараз йде велика підготовка до переписування акцій «Ощадбанку»і «Укрексімбанку» на відповідних людей, наближених до влади. Ці банки будуть розкрадені між найближчим оточенням президента, і думаю, він там теж зайвим не залишиться», – сказала глава фракції.

За словами політика, приватизація «Ощадбанку» і АТ «Укрексімбанку» – абсолютно не потрібна.

«Тому що це два стабільних банки, які надійно працюють. І вони єдині, хто забезпечує гарантію на вклади людей», – пояснила парламентарій.

Тимошенко нагадала, що на минулому пленарному тижні в парламенті була здійснена спроба прийняти законопроекти, які фактично позбавляють Україну двох державних банків – «Ощадбанку» і «Укрексімбанку», але фракція «Батьківщина» не дозволила цього зробити.

Йдеться про законопроекти №7180 і №7080-1д про особливості управління державними банкам, якими намагаються вивести державні банки з-під управління державою.

«Батьківщина» не дала голоси за ці законопроекти, таким чином заблокувавши проведення відповідних законопроектів. Але на цьому тижні такі документи – знову на порядку денному», – обурилася вона.

Лідер «Батьківщини» закликала Верховну Раду України вжити всіх необхідних заходів, щоб захистити головні державні банки України.

«Зараз потрібно організувати і в парламенті, і поза парламентом захист двох державних банків – «Ощадбанк» і «Укрексімбанк». «Ощадбанк» має своє відділення в кожному селі, а «Укрексімбанк» фінансово забезпечує експортно-імпортну діяльність в Україні і є банком для проведення програм державного розвитку», – зазначила вона.

Тимошенко в черговий раз підкреслила, що порядок денний Верховної Ради знову переповнений лобістськими законопроектами, а тому в парламенті «необхідно сплотити всі патріотичні сили», щоб протистояти таким діям влади.

Учора, під час програми «Свобода слова» на ICTV, Юлія Тимошенко заявила, що нинішня влада проводить масштабні корупційні оборудки на бюджетних коштах заради власного збагачення, в той час як антикорупційні органи не виконують свою функцію щодо запобігання таких проявів корупції, оскільки є залежними і підконтрольними владі. Однак з високопоставленою корупцією в Україні можна і потрібно боротися, для чого повинна існувати політична воля представників новообраної влади і відповідний контроль.

Читайте також: У Порошенка і Тимошенко попереду війна не на життя, а на смерть. Процес уже стартував – політтехнолог

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE