Politerno > Україна і світ > Дівчинка для Петі або як Порошенко не дає пред’явити підозру Рожковій

Дівчинка для Петі або як Порошенко не дає пред’явити підозру Рожковій

  • 18 Травня, 2018
  • 2391 Переглядів
  • 0

У мережі з’явилося листування заступника глави НБУ Катерини Рожкової зі своєю патронесою Валерією Гонтаревою в додатках Watsapp і Telegram.

Рожкова пише їй про те, що до неї прийшла з обшуком Нацполіція (обшуки були пов’язані зі справою по банку «Михайлівський»). На що Гонтарева їй відповідає, що «піде до Головного, коли він буде на роботі, годині об 11:00». Головний – це президент. Поки ж немає «Головного» – Гонтарева збирається дзвонити і їхати до Луценка.

Про це повідомляє журналіст Олександр Дубінський на dubinsky.pro.

“Ось вам реальний приклад того, як в нашій країні вирішуються проблеми «великих людей», коли до них приходять з обшуками. Це листування Катерини Рожкової зі своєю патронесою Валерією Гонтаревоїю в додатках Watsapp і Telegram”, – пише відомий журналіст та блогер.

Звідси можна зробити висновок, що підозру Рожковій у кримінальних справах, порушених проти неї через махінації з банком «Михайлівський» і «Платинум Банком» – не пред’являються через вказівки Петра Порошенка.

Нагадаємо в лютому 2017 НАБУ відкрило кримінальне розслідування № 52017000000000096 на підставі «плівок Рожкової» – заступника голови НБУ підозрювали у зловживанні службовим становищем.

Всупереч всім регуляціям, Рожкова утримувала на плаву банк-банкрут «Платинум», в якому раніше займала посаду в.о. голови правління.

В рамках цієї справи НАБУ провело обшук в НБУ, під час якого було вилучено безліч матеріалів, документи, електронні переписки.

Навесні 2017 року були допитані десятки людей – Рожкова, Смолій, інші співробітники НБУ, Ірклієнко (ліквідатор ПТБ). Були отримані матеріали про останній рік діяльності «Платинум Банку» у Фонду гарантування вкладів. Розслідування було зосереджено на обставинах виведення ПТБ зі статусу «проблемний банк», що дозволило ПТБ відновити прийом депозитів населення.

За вказівкою Рожкової з банку зняли «проблемність» незважаючи на незадовільний фінансовий стан, виведення коштів на пов’язаних осіб, і непрозору структуру власності (події жовтня – грудня 2016 р).

Станом на грудень 2017, справа була практично повністю розслідувана і готова для пред’явлення підозри по ч. 2 ст. 364 КК – «зловжівання владою або службовим становищем» з санкцією до 6 років в’язниці.

Однак підозру Рожковій, не дивлячись на зібрану доказову базу, до цих пір не пред’явлено.

Читайте також: Серсея, Залізний Банк і швидкі бояри – Гра престолів в НБУ

або Коломойський у свідченнях НАБУ назвав Пасенюка, Гонтареву і Рожкову “злочинним угрупованням”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE