Politerno > Україна і світ > Гройсман погрожує відставкою, якщо не буде створено Антикорупційний суд

Гройсман погрожує відставкою, якщо не буде створено Антикорупційний суд

  • 4 Червня, 2018
  • 1235 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман стверджує, що складе з себе повноваження голови уряду, якщо у найближчий час не буде ухвалений закон про створення антикорупційного суду.

Про це він заявив у понеділок на спільному брифінгу із спікером парламенту Андрієм Парубієм.

За його словами, наразі є всі можливості для розвитку країни, щоб люди відчули розвиток економіки і покращення життя.

Втім, головною умовою для цього, на думку прем’єра, є створення Антикорупційного суду, який має відновити довіру суспільства до влади та з боку міжнародних партнерів.

“Хочу підкреслити, що ми сьогодні стоїмо перед  вибором: або подальший розвиток і вирішення багатьох проблем, які накопичились у нашій державі, або, якщо це рішення не буде ухвалене, то знову ж таки – дестабілізація”, – заявив Гройсман.

“Я як прем’єр-міністр України прийняв для себе рішення, якщо цей суд, справедливий, незалежний не буде утворений, я складу із себе повноваження прем’єр-міністра України і подам у відставку”, – додав він.

Керівник Кабміну додав, що у понеділок буде спілкуватися із головами фракцій та депутатами щодо ухвалення цього закону.

У свою чергу спікер Верховної ради Андрій Парубій повідомив, що зробить усе можливе, щоб уже у найближчий четвер рішення про створення Антикорупційного суду було ухвалене парламентом.

Як повідомлялося, 21 травня комітет Верховної Ради з питань правової політики затвердив законопроект про створення Антикорупційного суду для передачі його до розгляду у другому читанні.

У той же час комітет не визначився щодо двох положень законопроекту, у тому числі щодо ключового з них – права вето міжнародних експертів щодо кандидатів на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

Як повідомлялось, секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт здійснив терміновий візит до Києва для участі у розгляді законопроекту про антикорупційний суд у профільному комітеті парламенту.

Всі ключові міжнародні партнери України, в тому числі країни “Великої сімки”, заявляють про невідповідність президентського проекту про антикорупційний суд вимогам “Венеціанки” та наполегливо рекомендують адоптувати цей законопроект, в тому числі – процедуру відбору суддів.

Раніше повідомлялось, що голова Верховної Ради України Андрій Парубій запросив секретаря Венеціанської комісії Томаса Маркерта долучитися до обговорення законопроектів Про національну безпеку та Антикорупційний суд.

Офіційний представник МВФ Джеррі Райс заявила, що закон про Антикорупційний суд є критично важливою вимогою для завершення четвертого перегляду програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE