Politerno > Тернопільщина > Звідки вітер віє: минулої ночі в сільського голови Гаї-Шевченківських Богдана Брича вкрали автомобіль

Звідки вітер віє: минулої ночі в сільського голови Гаї-Шевченківських Богдана Брича вкрали автомобіль

  • 6 Червня, 2018
  • 9566 Переглядів
  • 0

В ніч з 5 на 6 червня в голови Гаї-Шевченківської сільської ради Богдана Брича з подвір’я викрали автомобіль.

Про це “Політерно” дізналось з власних джерел в поліції.

Повідомляється, що зловмисники зуміли відкрити автоматизовану браму і викотили автівку з подвір’я, поки господарі спали.

Автомобіль, як зазначають джерела з оточення відомого активіста і голови села, не з нових – це “Тойота”, якїй вже 11 років. Як зазначають правоохоронці, такі в наш час вже не користуються значним попитом на чорному ринку. Тож виникає логічне запитання: навіщо було залазити на приватну територію, ризикуючи бути поміченими сусідами, щоб вкрасти не трендове авто?

За відповіддю теж ходити далеко не приходиться – Богдан Брич відомий своєю досить радикальною позицією в багатьох чутливих для міської та обласної влади питаннях. Це і плата за садочки батьками нетернопільських дітей, це й участь в протестних акціях щодо скандальних забудов в Тернополі, це і найвразливіше для міського голови та партії “Свобода” питання – приєднання до Тернополя навколишніх сіл.

Учора ми повідомляли про те, як “Свобода” та БПП намагались протягнути в облраді зміни до Перспективного плану формуваня територій громад. Адже мова йде про сотні мільйонів гривень субвенцій на розвиток громади, які міська влада втрачає у разі відмови сусідніх сіл приєднуватись до обласного центру. І Богдан Брич разом з громадою Гаї-Шевченківських у цьому питання для Надала та “Свободи” як кістка в горлі. Перейшов він дорогу і губернатору Степану Барні, коли виступив з волонтерами та ветеранами АТО за звернення до влади країни щодо імпічменту президента, відставки Авакова та дострокових президентських та парламентських виборів.

Тож крадіжка автомобіля відомого в області активіста-борця за інтереси громади лягає в канву звичних методів чинної влади країни розправлятись з неугодними, тиснути на опонентів, карати свідомих і активних. Вчора в Одесі невідомі вчинили напад на активіста “Автомайдану” Віталія Устименка. Перед тим у цьому ж місті скоєно черговий замах на колишнього голову “Правого сектору” Одещини Стерненка. Обидва діячі, за наявними даними, як і у випадку з Бричем, відомі своїм протистоянням з владою міста та області.

Справа про напад на екс-депутата міськради, особистого ворога міського голови Надала, Ігоря Турського взагалі виходить за межі здорового глузду, але ідеально вписується в загальну картину методів “політичної боротьби” постреволюційної влади, як центральної так і на місцях, зате з патріотичними гаслами і в вишиванках. Ми пам’ятаємо, як рік назад до Брича вже підсилали платного провокатора Цвяха, котрий на болючій для українців темі виділення землі для учасників АТО намагався скомпрометувати сільського голову та відомого своїм волонтерством Богдана. Тоді задум ляльководів з Тернополя не увінчався успіхом.

Як би там не було, а правоохоронні органи області отримали ще один шанс продемонструвати свою фаховість і компетентність. До цих пір, якось так повелось, вони схожих можливостей не використовували, все більше по бабцям на ринку та п’яним скандалам спеціалізуються. Бо ні скандальних незаконних забудов, ні реальної корупції депутатів міськради, ні махінації міської та обласної влади, чиновників ОДА – вони впритул не бачать.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE