Politerno > Україна і світ > Парубій каже, що у Раді знайшли “легший шлях” виправлення закону про Антикорупційний суд

Парубій каже, що у Раді знайшли “легший шлях” виправлення закону про Антикорупційний суд

  • 2 Липня, 2018
  • 1549 Переглядів
  • 0

У Верховній Раді знайшли простіший спосіб внести в закон про Антикорупційний суд поправку, яку вимагають США і МВФ.

Як передає “Інтерфакс-Україна“, про це на брифінгу в понеділок повідомив спікер парламенту Андрій Парубій.

“У нас є більш легкий шлях, ніж реєструвати новий законопроект. Законопроект №7441 розглянуто в першому читанні, це – зміна до закону про судоустрій і статус суддів у зв’язку з прийняттям закону про Вищий антикорупційний суд”, – заявив він.

“Тобто у нас є можливість цю правку внести до другого читання розгляду законопроекту №7441, що може дати шанс ще на цій сесії її ухвалити”, – додав він.

Парубій пояснив, що внесення окремого законопроекту з відповідною поправкою займе більше часу.

Як повідомлялось, позафракційний депутат Верховної Ради Сергій Міщенко зареєстрував законопроект, яким пропонується скасувати норму про апеляцію в законі “Про Вищий антикорупційний суд”.

У підписаному та опублікованому законі “Про Вищий антикорупційний суд” виявилась норма про те, що кримінальні справи, які вже наразі спрямовані до суду першої інстанції, не підлягають перегляду у апеляційній палаті ВАС. Апеляцію по цих справах мають розглядати загальні суди, навіть якщо ВАС на той момент вже запрацює. Ця правка виводить з розгляду ВАС всі нинішні резонансні справи щодо топ-корупції; на розгляд майбутні антикорупційних суддів надходитимуть лише майбутні справи.

Така норма з’явилася в оприлюдненому тексті закону. Ця правка не була зачитана головою комітету правової політики та правосуддя Русланом Князевичем у сесійній залі перед ухваленням закону та не обговорювалася на комітеті.

Як заявила директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард, Міжнародний валютний фонд очікує від України скасування суперечливої норми про апеляцію в законі “Про Вищий антикорупційний суд”.

Читайте також: Три сценарії взяття Антикорупційного суду під контроль Адміністрацією президента

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE