Politerno > Україна і світ > Волкер оприлюднив відео, на якому російські конвої в’їжджають до України (Відео)

Волкер оприлюднив відео, на якому російські конвої в’їжджають до України (Відео)

  • 13 Серпня, 2018
  • 1534 Переглядів
  • 0

Відео місії ОБСЄ, на якому зафіксовані колони вантажівок, які посеред ночі в’їжджали до України та виїжджали назад до Росії ґрунтовою дорогою в обхід прикордонно-пропускних споруд, є доказом того, що Росія підтримує бойові дії на сході України.

Як повідомляє “Європейська правда“, про це заявив Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів у справах України Курт Волкер у своєму Twitter.

“На цих кадрах, знятих спецмоніторинговою місією ОБСЄ, конвої вантажівок незаконно в’їжджають в Україну з Росії. Нагадаємо, дії Росії заблокували ефективну роботу місії з моніторингу кордону, і російські сили постійно перешкоджають СММ ОБСЄ відвідувати кордон”, – заявив він.

“Це ще один спосіб, яким Росія навмисно продовжує конфлікт і підтримує бойові дії на сході України, незважаючи на міжнародні зусилля, спрямовані на підтримку миру”, – додав Волкер.

СММ ОБСЄ підтверджує, що її безпілотний літальний апарат (БПЛА) дальнього радіуса дії зафіксував колони вантажівок, які посеред ночі в’їжджали до України та виїжджали з неї ґрунтовою дорогою в районі, де немає прикордонно-пропускних споруд.

“7 серпня о 22:15 БПЛА виявив колону з 8 шестиколісних вантажівок із критими брезентом вантажними відсіками, що рухалася на схід дорогою біля н. п. Чистякове (непідконтрольний урядові, 62 км на схід від Донецька). Поблизу н. п. Манич, що приблизно за 3,5 км від кордону між Україною та Російською Федерацією, колона повернула на схід на ґрунтову дорогу, яка проходить через кордон. Після цього БПЛА зафіксував другу колону, яка рухалася в західному напрямку від кордону з Російською Федерацією цією ж ґрунтовою дорогою”, – йдеться у повідомленні.

 

Як повідомлялось, спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер назвав ситуацію на сході України “конфліктом між державою і державою”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE