Politerno > Україна і світ > Омелян анонсував припинення будь-якого сполучення з Росією

Омелян анонсував припинення будь-якого сполучення з Росією

  • 16 Серпня, 2018
  • 1807 Переглядів
  • 0

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян анонсував припинення будь-якого сполучення з Росією.

Він заявив, що підписав «історичний документ», який сприятиме цьому.

Про який саме документ ідеться Омелян не повідомив. Громадське звернулися з офіційним запитом до Мініфраструктури з цього питання.

За словами Омеляна, ідеться про припинення не тільки залізничного, а й автобусного сполучення з РФ.

Раніше у коментарі Громадському Володимир Омелян повідомив, що рішення про скасування потягів між Україною та РФ остаточно має ухвалювати РНБО та Уряд.

15 серпня 2018-го міністр транспорту Росії Євген Дітріх заявив, що закриття залізничного сполучення між Україною та Росією принесе лише дискомфорт громадянам.

Між Україною і Росією курсують 14 потягів. Дев’ять з них українські. Два київські, два харківські, одеський, херсонський, а також з Кривого Рогу та Хмельницького. Кінцеві точки дві — Москва або Санкт-Петербург.

Авіасполучення між Україною і Росією було припинено 25 жовтня 2015 року. Умовою відновлення авіаційного сполучення між Україною та РФ Мінінфраструктури назвало припинення російськими компаніями польотів у Крим та сплати всіх штрафних санкцій за незаконні польоти.

Як повідомлялось, “Укрзалізниця” отримала 177,58 млн гривень від курсування поїздів у напрямку Російської Федерації та зворотно за 6 місяців поточного року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE