Politerno > Україна і світ > Основні висновки після 3-х київських злив – екс-міністр ЖКГ

Основні висновки після 3-х київських злив – екс-міністр ЖКГ

  • 19 Серпня, 2018
  • 1739 Переглядів
  • 0

Основні висновки після 3-х київських злив.

1. Останні 15-18 років Київ «розвивався» під потужним впливом забудовників. Ситуація дісталася нинішньому керівництву КМДА «у спадок» і була посилена за минулі 4 роки.

2. Надприбутковість цього сегменту комерційної і житлової нерухомості стала основною притягальною силою величезних фінансових потоків.

3. КМДА, Київрада та державні контрольно-наглядові органи за ці роки перетворилися на корумповану систему з обслуговування інтересів великих забудовників та їхніх політичних і правоохоронних «дахів».

4. Надприбутковість і величезні корупційні відкати стали можливими багато в чому завдяки грубим нехтуванням елементарними містобудівними нормами.

5. Стан та перенавантаженість міської інфраструктури досягли критичних меж. Основною причиною стала хаотична і безсистемна точкова забудова і тотальна корупція контролюючих органів в цьому сегменті.

6. Нинішнє керівництво КМДА, тісно переплетене і повністю залежне від забудовників, навіть не розуміє, схоже, масштаби лиха, що насувається.

7. Відносно невелика (на тлі загальних інфраструктурних проблем Києва) проблема руйнування системи дощової каналізації Міста показала повну відсутність контролю і розуміння реальної ситуації.

8. З великою ймовірністю можна стверджувати, що реальний стан всієї міської інфраструктури (теплових мереж, водопровідних мереж та каналізаційних колекторів, мостових переходів і естакад, мостів і трамвайного полотна) приблизно такий самий.

9. Професійний кадровий склад відповідних міських і державних структур комерціалізований і абсолютно неадекватний наявним викликам.

З огляду на масштаби того, що відбувається і обсяги фінансових інтересів різного роду контрагентів, для реального аналізу і виправлення ситуації потрібна жорстка політична воля перших осіб держави. Без активного і масового протесту Киян проти знищення Міста, думаю, цього не станеться!

NB. Спроби будь-якого роду штатних «борцунів» замилити проблему і звести її до точкових «розборок» з тими чи іншими особистостями на підставі особистих симпатій/антипатій є примітивними піарходами, покликаними забалакати проблему і відвести її рішення за помилковим слідом. Заслуживши одночасно лояльність влади і участь в подальшому розділі «пирога».

Олексій Кучеренко, екс-міністр ЖКГ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE