Politerno > Україна і світ > Поранений полонений моряк написав з російського СІЗО: Поверніть нас додому

Поранений полонений моряк написав з російського СІЗО: Поверніть нас додому

  • 24 Грудня, 2018
  • 1125 Переглядів
  • 0

Полонений український моряк Андрій Ейдер написав листа з московського СІЗО, де утримується разом з іншими військовополоненими моряками.

Копію листа, який датовано 19 грудня,  на своїй сторінці у Facebook оприлюднила журналіст телеканалу UATV Таїсія  Турчин.

Наймолодший з українських моряків, Ейдер зазнав поранення під час нападу російських військових на українські кораблі і переніс операцію.

У своєму листі він розповів про стан свого здоров’я та умови перебування у СІЗО та завершив звернення привітанням з наступаючими святами та проханням “Поверніть нас додому”.

Військовий зазначив, що “хочеться скоріше повернутися додому”.

“Мрію, щоб це сталося хоча б до кінця січня, але мені здається, цій мрії не дано збутися… Уявлення не маю, наскільки це все затягнеться – півроку, рік… Сподіваюся на найскоріше політрішення, поки що часу пройшло досить небагато. … Не хочеться, щоб про це забували, адже 24 людини сидять просто так у СІЗО іншої країни… Адже усі ці люди – військові, вони служать  народу України”, – зазначив Ейдер.

“Поверність нас додому, не забувайте нас”, – закликав юнак.

Також він згадав про “допити” та “зустрічі з різними людьми”, які має у СІЗО.

Говорячи про умови перебування у СІЗО, полонений зауважив, що вони “можна сказати, нормальні”.

“Є книги, електрочайник, холодильник, батареї гріють. Могло бути і гірше … Рани затягуються, можу ходити нормально, кульгаю. Сходами підійматися і спускатися важко. … Йду на поправку”, – додав Ейдер.

25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери “Бердянськ”, “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону та заарештували на 2 місяці.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях.

В ході допитів українські військові заявляють слідчим ФСБ під протокол, що є військовополоненими.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE