Politerno > Україна і світ > НКРЕКП отримала дозвіл на перевірку облгазів Фірташа

НКРЕКП отримала дозвіл на перевірку облгазів Фірташа

  • 18 Лютого, 2019
  • 1663 Переглядів
  • Comments Off

Державна регуляторна служба погодила проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільних системчерез донарахування в платіжках.

Про це повідомила голова Нацкомісії з регулювання енергетики та компослуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні ми отримали дозвіл від Державної регуляторної служби України на проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільних систем на предмет донарахування в платіжках споживачів додаткових обсягів природного газу”, – заявила Кривенко.

За її словами, НКРЕКП очікує на офіційні документи ДРС.

“Розраховуємо розпочати перевірку вже у березні”, – додала Кривенко.

Перевірити повинні Вінницягаз, Волиньгаз, Дніпрогаз, Дніпропетровськгаз, Житомиргаз, Закарпатгаз, Запоріжгаз, Івано-Франківськгаз, Київоблгаз, Криворіжгаз, Львівгаз, Миколаївгаз, Рівнегаз, Сумигаз, Тисменицягаз, Харківгаз, Харківміськгаз, Хмельницькгаз, Чернівцігаз і Чернігівгаз.

Порушникам може загрожувати штраф у розмірі до 850 тисяч гривень.

Нагадаємо, восени 2018 року багато операторів газорозподільних мереж у платіжках здійснили донарахування побутовим споживачам обсягів газу в середньому до 1,5%, яке врахувало різницю в приведенні до стандартних умов. Зробили це облгази і газзбути групи РГК Дмитра Фірташа.

Як повідомлялось, у грудні минулого року прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що планує провести глобальну перевірку облгазів-монополістів, які нараховують жителям незрозумілі борги і завищують ціну на газ.

Читайте також: За якої умови “Нафтогаз” встановить лічильники споживачам?

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE